Ο Τζεφ Μπέζος (Αmazon) πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο -Εκθρόνισε μετά από 24 χρόνια τον Μπιλ Γκέιτς [εικόνες]

bezos708

Ο Τζεφ Μπέζος είναι και επισήμως ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου σύμφωνα με την λίστα του Forbes, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Amazon έκανε υπομονή εδώ και 24 χρόνια για να εκθρονίσει τον ιδρυτής της Microsoft.

Το 2018, λοιπόν, φαίνεται πως είναι η χρονιά του Μπέζος καθώς όχι μόνο κατάκτησε την κορυφή της λίστας, αλλά και είδε την αξία της εταιρίας του να διπλασιάζεται μέσα σε ένα χρόνο.

Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για φέτος σύμφωνα με τον Forbes

Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για φέτος σύμφωνα με τον Forbes

Βέβαια αυτό που κάνει πιο ευτυχισμένο τον Μπέζος είναι η περιουσία του, η οποία πέρσι ήταν 78 δισ. δολάρια και φέτος εκτοξεύτηκε στα 160 δισ. δολάρια.

Μάλιστα όπως αναφέρει το Forbes, η περίπτωση του Τζεφ Μπέζος είναι μοναδική, καθώς δεν έχει καταγραφεί ξανά στα χρονικά τόσο μεγάλο άλμα σε περιουσία δισεκατομμυριούχου.

Όσο για τον Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft όχι μόνο βρίσκεται τώρα στην δεύτερη θέση, αλλά και η περιουσία του δεν αγγίζει για λίγο τα 100 δισ. δολάρια, μένοντας στα 97 δισεκατομμύρια.

Μαζί με την σύζυγό του Μακένζι Μπέζος, παντρεμένοι από το 1993

Μαζί με την σύζυγό του Μακένζι Μπέζος, παντρεμένοι από το 1993

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Γουόρεν Μπάφετς (3ος), μέτοχος της εταιρείας διαχείρισης μετοχών Berkshire Hathaway, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook (4ος) και ο Λάρι Έλισον της Oracle (5ος).

Οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν κατακτούν την 6η και 9η θέση αντίστοιχα.

Επίσης για την ιστορία, ο Ντόναλντ Τραμπ  κατρακύλησε 11 σκαλοπάτια στην κατάταξη, στην 259η θέση, αν και με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων.

Δείτε ολόκληρη την λίστα του Forbes για το 2018, εδώ.

Φωτογραφίες: AP

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *