Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων: Χωρίς θεματικό πάρκο και πάλι η Καστοριά – Βίντεο

a8b742cb-d9b4-4441-b66e-6bff3f76e30b

Με την εορταστική περίοδο προ των πυλών, η Δημοτική Αρχή της Καστοριάς εμφανίζεται και πάλι κατώτερη των περιστάσεων, ψάχνοντας κυριολεκτικά στο… παρά πέντε δικαιολογίες για το ότι η πόλη θα μείνει χωρίς ένα Χριστουγεννιάτικο Πάρκο.

Και ενώ τα πούλμαν ζεσταίνουν μηχανές για εκδρομές σε… χειμερινούς προορισμούς της χώρας, και οι γειτονικοί δήμοι ετοιμάζονται να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Καστοριάς, αναβάλλει τη συζήτηση του θέματος δημιουργίας Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, επειδή δεν συνεδρίασε το Τοπικό της Καστοριάς! Και όλα αυτά στις 26 Νοεμβρίου!

Μάλιστα, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Άννα Πετσάλνικου, δηλώνει πως φταίει… ο καιρός της Καστοριάς (!) και οι επιχειρηματίες που δεν θέλουν να επενδύσουν, αλλά επ’ ουδενί η δημοτική Αρχή της πόλης που τα κάνει όλα καλά.

Όπως μας είπε η ίδια, έπειτα από την αναβολή συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: «Δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι. Δεν κάνουμε κάτι λάθος. Δεν ήρθε κανένας ενδιαφερόμενος (σ.σ. επιχειρηματίας) σε επαφή.  Εάν μίλησαν με κάποιον άλλο δεν το ξέρω. Έχουν γίνει ορισμένες αιτήσεις, περιμένουμε όλες τις διαδικασίες και μέχρι αυτή τη στιγμή το παλεύουμε. Εάν όλα πάνε καλά προλαβαίνουμε να το λειτουργήσουμε. Ο λόγος για το οποίο δεν θα λειτουργήσει το εορταστικό χωριό φέτος είναι γιατί δεν υπήρχε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας. Δεν ξέρω τι τους σταματάει και δεν έρχονται εδώ».

«Υπήρξαν επενδυτές» δηλώνει η Εύη Σιστοβάρη!
«Υπήρξαν επενδυτές και τους απέρριψαν» δηλώνει η πρόεδρος του Τοπικού Καστοριάς, Εύη Σιστοβάρη, διαψεύδοντας τα όσα υποστήριξε η κ. Πετσάλνικού: «Υπήρξε ενδιαφέρον από επιχειρηματίες να το αναλάβουν και μάλιστα από δυο διαφορετικές επιχειρήσεις» εξηγεί και συνεχίζει: «Πρόκειται για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για τους ίδιους επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, μεγάλα event στην Αθήνα. Επίσης υπήρξε και ενδιαφέρον από έναν Καστοριανό συμπολίτη μας. Δεν έχω τη διάθεση ούτε να κατηγορώ, ούτε να συκοφαντώ. Έγιναν ακόμη και συζητήσεις με γνωστό τραγουδιστή ο οποίος θα έδινε το “παρών” στο θεματικό πάρκο, τα ξύλινα σπιτάκια είχαν βρεθεί, υπήρξαν συζητήσεις με τους συλλόγους που θα πλαισίωναν τις εκδηλώσεις και θα το διαφήμιζε ο ΣΚΑΪ χωρίς κόστος. Κατά την προσωπική μου άποψη έχει τελειώσει το θέμα. Βέβαια, μακάρι να προλάβουν».
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κ Πετσάλνικου και την αποκαλυπτική συνέντευξη της κ. Σιστοβάρη.

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *