Ο Δημ. Κοσμίδης για τις Διεθνείς Εκθέσεις Γούνας σε Κορέα, Χονγκ – Κονγκ & Μιλάνο

Κοσμίδης-Δημήτρης

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις πρώτες για το 2019, Διεθνείς Εκθέσεις Γούνας.

Στα αποτελέσματα των εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Κορέα, στο Χονγκ – Κονγκ και στο Μιλάνο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης γούνας της Κορέας όπως δήλωσε ο κ. Κοσμίδης, μπορούν να χαρακτηριστούν θετικά, ενώ αντίθετα του Χονγκ – Κονγκ, αρνητικά.

«Τα στοιχεία που έχουμε από την Κορέα είναι ότι υπάρχει μια αισιοδοξία.

Η έκθεση του Χονγκ – Κονγκ έκλεισε με αρνητικό πρόσημο. Είναι αρνητικά τα αποτελέσματα και πολύ λιγότερες οι προσδοκίες από πέρσι.

Έλαβαν μέρος 35 ελληνικές επιχειρήσεις και όλοι οι εκθέτες ήταν   δυσαρεστημένοι», σημείωσε.

Σχετικά με την έκθεση του Μιλάνου την οποία επισκέφθηκε και ο ίδιος, ανέφερε ότι αυτό το οποίο του προκάλεσε εντύπωση, ήταν ο μεγάλος αριθμός των εμπορικών επισκεπτών από την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης .

Τόνισε παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης, «επικρατούσε ενθουσιασμός» από πλευράς των εκθετών, ενώ μεγάλος ήταν ο αριθμός των επισκεπτών σε όλα τα περίπτερα.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με Έλληνες γουνοποιούς που έλαβαν μέρος. Έγιναν δουλειές και πάρθηκαν παραγγελίες. Ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα στο Μιλάνο σε σχέση με την περσινή χρονιά και αυτό, μας κάνει να αισιοδοξούμε.

Όμως, οι παραγγελίες προσαρμόζονται ανάλογα με τις δημοπρασίες οι οποίες γίνονται κατά τη διάρκεια των εκθέσεων  ή αμέσως μετά .

Οι γουνοποιοί που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, ζητούν να γίνονται πρώτα οι δημοπρασίες των δερμάτων και μετά οι εκθέσεις.

Δεν μπορεί να διοργανώνεται η έκθεση να γίνονται οι παραγγελίες και στις δημοπρασίες που ακολουθούν, να   δημοπρατούνται τα δέρματα με άλλες τιμές και τα ποσά αυτά, να αναπροσαρμόζονται στις παραγγελίες οι οποίες έγιναν. Αυτό είναι το παράπονο των εκθετών», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και πρόσθεσε ότι οι γουνοποιοί περιμένουν τις εκθέσεις της Αθήνας και της Καστοριάς που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και τον Μάιο αντίστοιχα, τα αποτελέσματα των οποίων ευελπιστούν να είναι θετικά για τον κλάδο .

Ε.Ψ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...