ο γερανός του Δήμου Καστοριάς μαζεύει τα παρατημένα αυτοκίνητα (ρεπορτάζ)

IMG_7987

Ξεκινάει σήμερα η «Επιχείρηση Σκούπα» του Δήμου Καστοριάς για όλα τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους και χωρίς πινακίδες στο δρόμους σε όλες τις περιοχές του δήμου. Η προθεσμία που δόθηκε με ενημερωτικό σημείωμα έχει εκπνεύσει και ξεκινάει η μεταφορά των 33 πρώτων γι’ αυτήν την εβδομάδα. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν ειδοποιηθεί πάνω από 150 ΙΧ τα οποία θα αποσύρονται με ρυθμό 30 την εβδομάδα, ενώ συνεχίζονται καθημερινά ο εντοπισμός και άλλων οχημάτων.

Όπως δήλωσε στο ΦΟΥΙΤ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Άκης Λιάμης, «Τα αυτοκίνητα όλα έχουν καταγραφεί και φωτογραφηθεί κι αν κάποιος πετάξει τι σημείωμα και μεταφέρει το όχημα σε άλλη περιοχή, ελπίζοντας σε νέα παράταση, θα γίνεται αμέσως η μεταφορά στο Αμαξοστάσιο του Δήμου».

Στο Αμαξοστάσιο θα παραμένουν για μία εβδομάδα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο ιδιοκτήτης αν το θέλει ακόμη μπορεί να το παραλάβει πληρώνοντας πρόστιμο 150 ευρώ, ειδάλλως θα πάει σε μάντρα για παλιοσίδερα.

«Η επιχείρηση του δήμου θα συνεχιστεί μέχρι να φύγει και το τελευταίο όχημα από τους δρόμους, διότι αποτελούν εστία μόλυνσης και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» κατέληξε ο κ. Λιάμης.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *