Ολοκληρώθηκε η πρώτη δημοπρασία της νέας περιόδου για το διεθνές δημοπρατήριο της NAFA στο Τορόντο Καναδά.

IMG_13991

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 300 περίπου αγοραστών και με ικανοποιητικά ποσοστά πωλήσεων, ολοκληρώθηκε η πρώτη δημοπρασία της νέας περιόδου για το  διεθνές δημοπρατήριο της NAFA στο Τορόντο Καναδά.

Η συνολική προσφορά αποτελούνταν από 3,5 εκ. δέρματα και στην αίθουσα του δημοπρατηρίου στα περισσότερα είδη, επικράτησε ισχυρός ανταγωνισμός, προκαλώντας ελαφρά άνοδο των τιμών.

Η συμμετοχή της Ελλάδας κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα συμμετοχής, αλλά και αγοραστικού ενδιαφέροντος, δεδομένων και των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά, όπου όλα δείχνουν ότι επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα και το 2019 θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.

Υψηλά ποσοστά πωλήσεων άγριων δερμάτων

Eνθαρρυντικά  μηνύματα προέκυψαν τις πρώτες ημέρες της δημοπρασίας με τις προσφερόμενες ποσότητες άγριων δερμάτων.

Κύριο χαρακτηριστικό ήταν ο ισχυρός  ανταγωνισμός και η μεγάλη ζήτηση στα περισσότερα προϊόντα. Συγκεκριμένα, στα προσφερόμενα 51.000 Coyotes, οι πωλήσεις ήταν 100%, ενώ η νέα συλλογή των 197.000 Muskrats, πουλήθηκε το 98%, κυρίως σε Κινέζους αγοραστές.

 

Επίσης, ικανοποιητικές ήταν οι πωλήσεις (75%), στα προσφερόμενα 255.000  Raccοοn.

Έντονος ανταγωνισμός υπήρξε και στα προσφερόμενα 6.000 Lynx, με πωλήσεις 80%, κυρίως στην ελληνική και ρωσική αγορά, ενώ από μια μικρή συλλογή των 33.000 πουλήθηκε το 72%.

Τοp Lot στα Lynx Cats 

 από την Καστοριανή εταιρεία Divine Furs

Η Ελλάδα κυριάρχησε στις αγορές των δερμάτων Lynx Cats με υποστήριξη από Ιταλία και Τουρκία.

Τα Lynx Cats παραμένουν κορυφαίο είδος στην κατηγορία των άγριων δερμάτων

 

Ο ανταγωνισμός στην αίθουσα ήταν έντονος και ειδικά στην απόκτηση του Top Lot, που τελικά αποκτήθηκε από την Καστοριανή εταιρεια Divine Furs για μια εκλεκτή πελάτισσα από το Μονακό της Γαλλίας έναντι $ 3,100 το δέρμα !

Η Ελλάδα κυριάρχησε κυρίως στα αρσενικά  

Blackglama και Black NAFA

Η τρίτη ημέρα της δημοπρασίας περιλάμβανε την εξαιρετικής ποιότητας προσφορά 515,000 δερμάτων υψηλής ποιότητας των παγκοσμίου φήμης ετικετών Blackglama και Black NAFA, μαζί με μια συλλογή από μινκ Blue Iris, Sapphire και Lavender.

 

Τα Black males πουλήθηκαν στα ίδια  περίπου επίπεδα τιμών των διεθνών δημοπρατηρίων, ενώ τα κορυφαία Mahogany, τα οποία ήταν περιορισμένα σε προσφορά, σημείωσαν ελαφρά άνοδο.

Top Lot στα Mahogany Mink  Female, εξασφάλισε ο Ναούμ Δίτσιος, για λογαριασμό της Καστοριανής εταιρείας BALLI, προς 175 $.

Ικανοποιητικές πωλήσεις είχαν τα 50,000 Blue Iris και Sapphire αρσενικά, 

όχι όμως και τα 70,000 θηλυκά Blue Iris.

Η Ελλάδα κυριάρχησε κυρίως στις ασυναγώνιστες ετικέτες Blackglama και Black NAFA, ενώ σημαντικές αγορές είχαν η Κίνα, η Κορέα με υποστήριξη και από Τουρκία.

 

Τα προσφερόμενα 45,000 Sables πουλήθηκαν σε ποσοστό 75%. με την Κίνα να είναι κυρίαρχη, αλλά με πολύ δραστήρια την Ιταλία. Πωλήσεις 65%. είχαν τα Fishers, όπου και εδώ. η Κίνα ήταν ιδιαίτερα ενεργή. με κάποια υποστήριξη από την Ρωσία.

Ανοδικές τιμές στα θηλυκά Blackglama / Black NAFA 

με κυριαρχία της  Κορέας

Τα προσφερόμενα 525,000 θηλυκά Blackglama / Black NAFA, παρουσίασαν αύξηση τιμών, με την Κορέα να εξ-ασφαλίζει τις μεγαλύτερες ποσότητες δερμάτων, ενώ κάτι αντίστοιχο, συνέβη και στα 265,000 Mahogany female.

 

Τα 180,000 Pastel  Μale και 190,00 Female, καθώς και τα 15,000 Violet mink, πουλήθηκαν κάτω από ισχυρό ανταγωνισμό με την Κορέα και την Κίνα να κυριαρχούν στις αγορές.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα οι πωλήσεις 

στα Brown, Pearl και Palomino

Σε μια αγορά που εξακολουθεί να αγωνίζεται να βρει μία σταθερότητα οι προσφορές των 600,000 Brown, 150,000 Pearl και 80,000 Palomino, αρσενικά και θηλυκά, ήταν πολύ καλύτερες από τις αναμενόμενες, με τα Peal να πετυχαίνουν πωλήσεις 100%, με κύρια αγορά την Κίνα και υποστήριξη από Κορέα.

 

Ικανοποιητικές πωλήσεις 

και από τα White και Silverblue

Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με την προσφορά των 320,000 White και 200,000 Silverblue, αρσενικών και θηλυκών. Ειδικότερα, δε, τα White, παρουσίασαν μεγάλη ζήτηση, με πωλήσεις 87%, με κύρια αγορά την Κίνα και υποστήριξη από Κορέα.

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν και φέτος στην παγκόσμια αγορά της γούνας, NAFA θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλους τους πόρους της για να στηρίξει τους πελάτες της και να συμβάλει στη μελλοντική ευημερία ολόκληρης της βιομηχανίας.

 

Τέλος, το δημοπρατήριο της NAFA ευχαριστεί όλους τους αγοραστές-πελάτες της για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και την προτίμησή τους στα προϊόντα της και τους εύχεται καλές δουλειές

Η επόμενη δημοπρασία, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 25 Μαϊου – 5 Ιουνίου 2019 (πωλήσεις 30 Μαϊου – 5 Ιουνίου).

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *