Ολες οι αλλαγές σε ψωμί, γάλα και εκπτώσεις

psomi-708_0

Μεγάλες αλλαγές φέρνει η συμφωνία στην οποία κατέληξε το κουαρτέτο των δανειστών με το υπουργείο Οικονομίας σε ό,τι αφορά τον τομέα πώλησης ψωμιού, τη διάρκεια ζωή του γάλακτος, αλλά και τις εκπτώσεις.

Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και συγκεκριμένα τα παραπάνω ζητήματα ήταν εκείνα που απασχόλησαν την πρώτη ημέρα των επαφών των υπουργών της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών.

Έτσι, σύμφωνα με τα «Νέα», οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν και θα ενσωματωθούν τις επόμενες ημέρες στους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Υπηρεσιών είναι οι εξής:

  • Τους τίτλους «αρτοποιείο», «αρτοποιός» και «φούρνος» θα μπορούν πλέον να τους χρησιμοποιούν όχι μόνο όσοι παράγουν ψωμί με την χρήση πρώτων υλών αλλά και εκείνοι που θα διαθέτουν και απλά συστήματα έψησης του προϊόντος. Στη διάταξη θα προβλέπεται, όμως, ότι οι φούρνοι που παράγουν ψωμί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «φρέσκο ψωμί».
  • Καταργείται το επταήμερο της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος και οι παρασκευαστές πλέον θα ορίζουν ελεύθερα την ημερομηνία λήξης.
  • Διατηρείται το σημερινό καθεστώς των τακτικών και των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν προσφορές όλο τον χρόνο ενώ για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές η λύση μετατίθεται μετά την εκκρεμούσα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *