Οι Kraftwerk κέρδισαν το πρώτο τους βραβείο Grammy σχεδόν μισό αιώνα μετά την ίδρυσή τους

maxresdefault-3

Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά τη δημιουργία του το θρυλικό γερμανικό συγκρότημα της ηλεκτρονικής μουσικής Kraftwerk κέρδισε την Κυριακή τον πρώτο του βραβείο Grammy στην κατηγορία του καλύτερου άλμπουμ ηλεκτρονικής και χορευτικής μουσικής για τον live δίσκο του 3-D The Catalogue.

Το άλμπουμ αυτό συνοδεύεται και από ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει μια σειρά συναυλιών των Kraftwerk σε μεγάλα μουσείου του κόσμου, μεταξύ των οποίων το Tate Modern του Λονδίνου και το MoMA της Νέας Υόρκης. Κανένα μέλος των Kraftwerk δεν ήταν παρών στην τελετή των βραβείων Grammy, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Από τους δύο ιδρυτές του συγκροτήματος, που κατάγονται από το Ντίσελντορφ, ο Ραλφ Χούτερ 71 ετών εξακολουθεί να είναι στο συγκρότημα. Όμως ο Φλόριαν Σνάιντερ αποχώρησε το 2008 από τους Kraftwerk ασχολείται με άλλα πράγματα, πάντα σχετικά με τη μουσική. Οι Kraftwerk ξεκίνησαν την καριέρα τους στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και θεωρούνται οι πατέρες της ηλεκτρονικής μουσικής.

ΑΠΕ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...