Νίκι Λάουντα: Τελευταίο αντίο σε έναν μεγάλο

laouda1-768x456

Αυτή την βροχερή ημέρα στην Βιέννη, ο Niki Laouda θα ταφεί με την στολή του. Τον 70χρονο πιλότο της F1 που πέθανε στις 20 Μαΐου βυθίζοντας στο πένθος εκείνους που τον λάτρεψαν, εκείνους που τον θαύμασαν και εκείνους που είχαν την τύχη να τον δουν να τρέχει δεν θα αποχαιρετήσει ο καλός του φίλος και εμβληματική μορφή επίσης της F1, Bernie Ecclestone.

Όπως είπε ο 88χρονος πλέον Ecclestone στην Bild, «δεν θέλω να δω το Νίκι νεκρό. Για μένα είναι ακόμα ζωντανός». Είπε ακόμα ότι επισκέφθηκε με την σύζυγό του το Niki Laouda στην κλινική στην Ελβετία που νοσηλευόταν στα τέλη Απριλίου και κατάλαβαν ότι πλέον δεν υπήρχε γυρισμός. Παρόντες στην  τελετή θα είναι ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Alexander van der Bellen, ο καγκελάριος Sebastian Kurz και ο επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff.

Η σύζυγός του Birgit ζήτησε να μπει το κράνος του πάνω στο φέρετρο και αυτό έγινε ήδη.

Η χήρα του Νίκι Λάουντα/φωτογραφία Reuters

Η οικογένεια ζήτησε να μην μεταδοθεί η κηδεία από την τηλεόραση και μόνο οι 350 καλεσμένοι και οι θαυμαστές του Λάουντα θα είναι μέσα και έξω από τον Καθεδρικό της Βιέννης.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...