Νέα Porsche Cayenne Coupé σχεδόν χωρίς καμουφλάζ [video]

porsche-cayenne-coupe-2

Η Porsche δεν είναι το είδος της εταιρείας που επιδιώκει να έχει μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες. Ωστόσο στο πέρασμα του χρόνου έχει αποδείξει ότι ξέρει σε ποιες κατηγορίες πρέπει να μπει και μια από αυτές είναι των SUV-Coupé, γνωστή και ως Sports Activity Coupé. Πρωτοπόρος στην κατηγορία ήταν αναμφισβήτητα η BMW την X6. Στη συνέχεια ακολούθησε η Mercedes-Benz με την GLE Coupé, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε πως και η Audi με το Q8 κινείται στα ίδια πλαίσια.

Το γεγονός ότι η Porsche Cayenne Coupé μοιράζεται την πλατφόρμα της με άλλα αυτοκίνητα του VW Group, ούτε κακό είναι ούτε μειώνει την αξία του μοντέλου. Στις φωτογραφίες και το video που διέρρευσαν βλέπουμε πως η Cayenne Coupe έχει σημαντικές σχεδιαστικές συγγένειες με το Audi Q8. Και τα δύο αυτά αυτοκίνητα δεν έχουν την κραυγαλέα σχεδιαστική προσέγγιση στο πίσω μέρος που έχουν υιοθετήσει οι BMW και η Mercedes-Benz, έχοντας μια πιο ομαλά κεκλιμένη πίσω πόρτα και οροφή, την ώρα που στο εμπρός μέρος διατηρεί την γνωστή εικόνα που παραπέμπει μέσω της 911 στο DNA της εταιρείας.

Κάτι άλλο που φαίνεται καθαρά είναι ότι σε αντίθεση για παράδειγμα με τη Mercedes-Benz GLE Coupé, η Porsche κράτησε πολύ χαμηλά το κατώφλι φόρτωσης, θέλοντας να δώσει και έναν πρακτικό χαρακτήρα στο νέο της αυτοκίνητο.

 

 

Στις φωτογραφίες που πρόσφατα διέρρευσαν φαίνεται καθαρά η σχεδιαστική προσέγγιση με το πρωτότυπο να δοκιμάζεται με ελάχιστο καμουφλάζ, με το μόνο κομμάτι που καλύπτεται λίγο να είναι τα πίσω φωτιστικά. Για τα τελευταία πάντως ξέρουμε ότι θα θυμίζουν έντονα αυτά της Panamera. Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε κάποιες πόλεις της Γερμανίας, εμφανίζεται και μια Alfa Romeo Stelvio. Δεν είναι ασυνήθιστο εταιρείες να δοκιμάζουν τα πρωτότυπά τους μαζί με αυτοκίνητα του ανταγωνισμού για να μπορούν οι δοκιμαστές να έχουν τη δυνατότητα μιας απευθείας σύγκρισης ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

 

 

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες δεν έχει διαρρεύσει κάτι για την Cayenne Coupé, γεγονός που μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι κάτω από το καπό της θα βρίσκονται οι ίδιοι κινητήρες που γνωρίσαμε στην «κλασική» Cayenne. Ειδικά για το αυτοκίνητο που απαθανάτισαν οι «κατάσκοποι» στην γερμανική περιφέρεια, τα δημοσιεύματα τονίζουν πως με βάση την εικόνα της εξάτμισης, αυτό πρέπει να φορά τον 3λιτρο V6 των 340 ίππων.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *