Νέα δημοσκόπηση με διαφορά 9,6% υπέρ της ΝΔ και «εκπλήξεις»

kalpi-ekloges-696x391

Με 9,6 ποσοστιαίες μονάδες φαίνεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» για λογαριασμό του «Βεργίνα TV».

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30,9% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 21,3%. Την τρίτη θέση δείχνει να καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 7,2%, ενώ το ΚΚΕ ακολουθεί τέταρτο με 6,6%.

Αυτή μάλιστα είναι μια από τις ελάχιστες έρευνες που καταγράφει το Κίνημα Αλλαγής πέμπτο κόμμα πίσω από Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με το κόμμα της Φώφης Γεννηματά να καταγράφει μόλις 6,4%. Τα πέντε αυτά κόμματα είναι τα μοναδικά που εμφανίζονται να ξεπερνούν το πλαφόν του 3% για την είσοδο στη Βουλή, όμως αν υπήρχε αναγωγή στην έρευνα, πιθανότατα θα φαίνονταν εντός Βουλής και η Ένωση Κεντρώων που καταγράφει 2,9% όσο και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που φτάνει το 2,6% δεδομένου και του 12,3% που δηλώνει αναποφάσιστο.

Αντίθετα, πολύ μακριά από το πλαφόν εμφανίζονται τόσο το Ποτάμι με 1,8% όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,7%.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το επίπεδο συμπείρωσης των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία διατηρείται πολύ υψηλά στο 83%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει χαμηλά στο 54%.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *