“Με απόλυτη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Καστοριάς στο ΚΑΠΗ”

δημοςκαστοριας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Καστοριάς, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Κ.Α.Π.Η. Καστοριάς, με θέμα “Πρόληψη και Διαχείριση Αισθητηριακών διαταραχών” στο πλαίσιο του “Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων-Ηπιόνη”.

Πολυπληθής η παρουσία των ηλικιωμένων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες και χρήσιμες οδηγίες από τον κ. Πέτρο Δοκόπουλο, Ειδικό Καρδιολόγο και Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας-Εθελοντισμού και Αθλητισμού, την κ.

την  Γέλενα Ζίφκοβιτς, Οφθαλμίατρο, Ιατρό του Κέντρο Υγείας Καστοριάς και τον κ. Συμεών Σπύρου, Ω.Ρ.Λ., ιδιώτη, ενώ ακολούθως παρείχαν και δωρεάν εξετάσεις.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ατόμων ηλικίας άνω των 55 για τα προβλήματα όρασης και ακοής, καθώς επίσης η πρόληψη και η ορθή αντιμετώπιση αυτών.

Ο Δήμος Καστοριάς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ),  έχουν στόχο τη συνέχιση τέτοιων δράσεων έτσι ώστε να εδραιωθούν οι διαδικασίες που θα θεμελιώσουν την καθιέρωση και τη συνέχιση τους για τα επόμενα χρόνια, διότι η πρόληψη είναι ευθύνη όλων μας και αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή που σκοπεύει στην διαρκή ενημέρωση, την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και την αποδοτικότερη πρόληψη των πολιτών για υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *