Μαρινάκης: «Κοιμήθηκε ο Θεός και μας νίκησε ο ΠΑΟΚ» «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»

1965078_1

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε πως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ αλλά και από την περσινή ΑΕΚ. «Την ευθύνη την παίρνω εγώ για τα δύο χαμένα πρωταθλήματα», είπε μεταξύ άλλων.

Mέρος της συνέντευξης του Βαγγέλη Μαρινάκη στον «Alpha», όπου αναφέρεται στον Ολυμπιακό, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το αν ενδιαφέρεται να αποχωρήσει από τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων»:

Πόσα χρήματα έχετε βγάλει ή βάλει στον Oλυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια;

Από το 2010 έως σήμερα, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, τις εγκαταστάσεις και τον Ερασιτέχνη, έχουμε βάλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ και πάνω από 150 εκατ. φόρους και εισφορές.

Αρα δεν βγάζει κάποιος χρήματα ακόμη και από μια ομάδα που πάει πολύ καλά, δεν είναι κερδοφόρα τα σωματεία, λέτε; Γιατί ακούω ότι ο Μαρινάκης έχει πουλήσει παίκτες, πρέπει να έχει βγάλει λεφτά από τον Ολυμπιακό.

Οταν παρέλαβα τον Ολυμπιακό, είχε πολλά χρέη και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κόκκαλη, ανέλαβα 40 εκατ. χρέη και πολλές χορηγίες να έχουν προεξοφληθεί και προεισπραχθεί. Οταν ο κ. Κόκκαλης ανέλαβε τον Ολυμπιακό από τη λαίλαπα Κοσκωτά, όπως λένε, το χρέος ήταν το μισό και χωρίς την προείσπραξη χορηγιών. Αρα μιλάμε για τριπλάσιο χρέος.

Λέτε ότι έχετε βάλει 100 εκατ.

Και παραπάνω.

Τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Να μιλάτε για παράγοντες που άλλαξαν στρατόπεδο, για κινήσεις στο παρασκήνιο. Αυτά δεν συνέβαιναν στο παρελθόν που ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα. Τώρα το θυμήθηκε ο Μαρινάκης που πήραν πρωτάθλημα η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ;

Ο λόγος που έχουμε ξοδέψει τόσα χρήματα στον Ολυμπιακό και δεν έχουμε βγάλει, αν και παίξαμε Τσάμπιονς Λιγκ και πουλήσαμε ακριβά πολλούς παίκτες, εκτός από τα χρέη που ξεχρεώσαμε, ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ υψηλό μπάτζετ για τα ελληνικά δεδομένα, το μεγαλύτερο, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό την πρώτη χρονιά που πήρε το νταμπλ και είχε το υψηλότερο μπάτζετ, και είδατε την οικονομική καταστροφή του που ακολούθησε. Εμείς κρατήσαμε ένα υψηλό μπάτζετ, ξεχρεώσαμε χρέος για τον Ερασιτέχνη, αυξήσαμε το μπάτζετ στον Ερασιτέχνη και είχαμε κατακτήσεις Ελλάδα και Ευρώπη, η ποδοσφαιρική ομάδα έφτασε στην υψηλότερη θέση στην ιστορία της στην Ευρώπη. Αυτά χρειάζονται πολλά χρήματα.

Να επανέλθω. Αγγελικά πλασμένα όλα όταν παίρνατε τα πρωταθλήματα και τώρα άλλαξε;

Οταν εμείς παίρναμε τα πρωταθλήματα, είχαμε διπλάσιο ή τριπλάσιο μπάτζετ από άλλες ομάδες. Οι παίκτες μας είχαν πολύ μεγάλη αξία, κάτι που φάνηκε και από τις πωλήσεις, τότε σε ένα πρωτάθλημα 35 αγώνων η καλύτερη ομάδα κερδίζει το πρωτάθλημα.

Δεν κερδίζει μόνο το μπάτζετ. Η Λίβερπουλ πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα, εσείς έχετε κερδίσει ομάδες στην Ευρώπη με μεγαλύτερο μπάτζετ.

Κάναμε τεράστιες νίκες με Γιουβέντους, Μάντσεστερ, Ατλέτικο, όταν έχεις μπροστά σου έναν μαραθώνιο πρωταθλήματος, έχει να κάνει το μπάτζετ. Αν με ρωτάτε αν κέρδισε φέτος το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα, θα σας πω ότι η καλύτερη ομάδα φέτος ήταν ο Ολυμπιακός και όμως χάσαμε το πρωτάθλημα. Συμβαίνουν.

Ο ΠΑΟΚ σάς κέρδισε μέσα – έξω.

Καμιά φορά κοιμάται ο Θεός, στο εντός έδρας δείτε πόσες τελικές είχαμε και πώς χάσαμε.

Δηλαδή δεν παραδέχεστε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη ομάδα παρά το γεγονός ότι πήρε το νταμπλ;

Οχι, γιατί εμείς είχαμε την καλύτερη ομάδα.

Ούτε πέρυσι η ΑΕΚ;

Καλά, δεν το συζητάμε αυτό, ότι η ΑΕΚ πέρυσι μπορεί να είχε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Την ευθύνη την παίρνω εγώ πάλι. Οταν έχεις μάθει να κερδίζεις, πρέπει να έχεις μάθει να τους κερδίζεις όλους, είτε λέγονται διαιτητές είτε παράγοντες. Φέτος παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχαμε καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, έπρεπε να κερδίσουμε και την τύχη, καθώς και δεν είχαμε την ίδια αντιμετώπιση από τους διαιτητές όπως ο ΠΑΟΚ. Να μάθουμε από τα λάθη μας, να γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί και του χρόνου να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε άλλη μία φορά χαρούμενους τους εκατομμύρια οπαδούς μας.

Εχετε μια ομάδα στην Αγγλία, άλλα τα μεγέθη εκεί. Θα πουν κάποιοι τι δουλειά έχει ο Μαρινάκης να ασχολείται ακόμη με τον Ολυμπιακό όταν έχει και μια ομάδα στην Αγγλία. Σκέφτεστε να μείνετε για πάντα στον Ολυμπιακό ή με κάποιο χρονικό ορίζοντα ή κάποια στιγμή θα κλείσει ο κύκλος;

Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να αποχωρήσω από τον Ολυμπιακό. Για να αποχωρήσεις θα πρέπει να βρεθεί κάποιος να διασφαλίσει το μέλλον. Πιο δύσκολο να φύγεις παρά να έρθεις. Και όταν νιώθεις υπεύθυνος και έχεις μια μεγάλη αγάπη και πάθος για την ομάδα σου, θέλεις ο επόμενος να διασφαλίσει νίκες και πρωταθλήματα. Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα να αγοράσει τον Ολυμπιακό ή να διασφαλίσει ακόμη καλύτερη πορεία στο μέλλον.

Για να ενδιαφερθεί, θα πρέπει εσείς να πουλάτε.

Εδώ μιλάμε για τον Ερασιτέχνη που έχει τόσα τμήματα και δεν βρίσκουμε ανθρώπους Ολυμπιακούς να βοηθήσουν και μιλάμε για πολύ λιγότερα χρήματα. Και στο μπάσκετ οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα. Δεν είναι κάτι που ο καθένας θέλει να ασχοληθεί. Δεν είναι στα πλάνα η αποχώρηση, την υγειά μας να έχουμε, θα είμαστε για πολλά χρόνια.

Εφοπλιστής, πρόεδρος ομάδων, ιδιοκτήτης ΜΜΕ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ποιο αγαπάτε περισσότερο και πώς τα προλαβαίνετε όλα αυτά;

Είναι δύσκολο, γιατί είναι διαφορετικά. Αλλο να ασχολείσαι με τη ναυτιλία, άλλο με το ποδόσφαιρο, με τον δήμο, με τα ΜΜΕ. Εμένα μου αρέσει να δημιουργώ, δεν κουράζομαι εύκολα, δεν θα με ακούσετε να σας πω ότι είμαι κουρασμένος, γιατί με ευχαριστεί αυτό. Το καλό είναι πως ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα κάνει πρωταθλητισμό. Οι εταιρείες μας στη ναυτιλία, ο Ολυμπιακός, «ΤΑ ΝΕΑ» και «Το Βήμα», ακόμη και η Νότιγχαμ Φόρεστ, πρωταγωνιστούν. Το να κάνεις σε όλα αυτά πρωταθλητισμό είναι εξαιρετικά δύσκολο, να παραμείνεις στην κορυφή. Την υγειά μας να έχουμε και θα συνεχίσουμε έτσι.

Τι αγαπάτε περισσότερο;

Τον Ολυμπιακό. Ασχολούμαι πολλές ώρες με την ομάδα. Από την άλλη, η ναυτιλία με ευχαριστεί, είναι περιβάλλον ανταγωνιστικό, έχεις να κάνεις με ανθρώπους έξυπνους, μορφωμένους, με μυαλά. Και θα πρέπει να τους ανταγωνίζεσαι και να κερδίζεις. Αρα είναι κάτι που μου αρέσει, κάνει καλό και στο μυαλό μου και στην καθημερινότητά μου.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *