ΛΙΓΑ 24ωρα ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ Εκλογές με μετρητά και ρουσφέτια -Ο Τσίπρας φοβάται την ήττα και τάζει τα πάντα

ALEXIS-TSIPRAS-ME-SIKOMENO-XERI

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει «δημοψήφισμα» για την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσiπρας τα δίνει όλα, τάζει τα πάντα, ώστε να περιορίσει την ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Το πακέτο των παροχών είναι τόσο γενναιόδωρο, που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αντικατοπτρίζει τον φόβο της ήττας που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Από ρουσφέτια μέχρι μετρητά τάζει ο Τσίπρας

Οι προεκλογικές παροχές έχουν από όλα. Και μετρητά και ρουσφέτια και φιέστες φυσικά… μετρητά, καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πιστωθεί στους δικαιούχους αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει 13η σύνταξη- αλλά στην πραγματικότητα είναι επίδομα στους συνταξιούχους- ενώ την τελευταία ημέρα λειτουργίας του κοινοβουλίου και λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, ο μεν υπουργός Δικαιοσύνης έταξε επίδομα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο δε πρωθυπουργός έταξε αυξήσεις στις σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες τον επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ενώ σε αντίθεση με ότι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια, οι μειώσεις του ΦΠΑ που αποφάσισε η κυβέρνηση Τσίπρα, επιστρέφοντας τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και την εστίαση στο καθεστώς που υπήρχε επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, θα τεθούν σε ισχύ στις 20 Μαΐου και όχι την 1η του μηνός όπως είθισται. Λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες δηλαδή.

Ρουσφέτια, καθώς μόλις χθες οι αρμόδιοι υπουργοί, έκαναν δεκτές -σε μια μόλις συνεδρίαση- δεκάδες τροπολογίες βουλευτών, για μετατάξεις, αποσπάσεις, παρατάσεις προθεσμιών ακόμα και απαλλαγές απο πρόστιμα με φωτογραφικές διατάξεις-σκάνδαλο, σε μια προσπάθεια να προσεταιριστούν τις ψήφους συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων.
Η φιέστα Νοτοπούλου-Σπίρτζη με βαγόνι χωρίς μετρό

Και φιέστες φυσικά, με την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Χρήστο Σπιρτζη, να εγκαινιάζουν ξανά το Μέτρο της Θεσσαλονίκης ή για την ακρίβεια την άφιξη του συρμού του μετρό της Θεσσαλονίκης, με την αντιπολίτευση να σημειώνει οτι ο μεν συρμός θα ξεκινήσει τις δοκιμαστικές διαδρομές το Φθινόπωρο, το δε Μέτρο ακόμα βρίσκεται υπό κατασκευή…Γεγονός που δεν απέτρεψε την κ. Νοτοπούλου και τον κ. Σπίρτζη να φωτογραφηθούν μέσα στον ακινητοποιημένο συρμό, ως εάν να ήταν έτοιμοι για αναχώρηση.
Οι δημοσκοπήσεις προκαλούν πανικό στο Μαξίμου

Είναι προφανές, σημειώνουν στελέχη της αντιπολίτευσης, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία βρίσκεται σε πανικό, από τις έρευνες που δείχνουν μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές- υπενθυμίζεται οτι τα τελευταία γκάλοπ έδειξαν την ΝΔ να προηγείται 8 και 8,8 μονάδες-, και τάζει τα παντα, τινάζει εν ολίγοις «την μπάνκα στον αέρα», ώστε να μπορέσει να συγκρατήσει την πτώση.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές «δημοσκόπηση», χωρίς διακύβευμα για την διακυβέρνηση της χώρας, θέλοντας προφανώς να διαμορφώσει απο τώρα μια γραμμή άμυνας.
Οι Ευρωπαίοι απειλούν με αντίποινα

Το ανησυχητικό για τις εξελίξεις είναι ότι οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν καθόλου με καλό μάτι την πολιτική «Τσοβόλα δώστα όλα» του Αλέξη Τσίπρα και απειλούν με αντίποινα. Οι προειδοποιήσεις απο τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές ειναι σαφείς και χθες πήραν οξείς τόνους, με τον επίτροπο Μοσκοβισί, αν και «πολιτικό φίλο» του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάριο Σεντένο, τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ και τον Γερμανό υπουργό οικονομικών κ. Σόλτς, να στέλνουν μήνυμα οτι η Αθήνα οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Αλλα η πιο δραματική και απειλητική προειδοποίηση ήρθε από τον Κλάους Ρενγκλινγκ, τον επικεφαλής του ESM που διαχειρίζεται το χρέος της Ελλάδας, που δήλωσε οτι οι παροχές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τσίπρα είναι εκτός των δυνατοτήτων της Ελλάδας και εκτός του δημοσιονομικού περιθωρίου που διαθέτει. Και ότι έτσι τίθεται σε κίνδυνο η ούτως η άλλως προβληματική πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές.

Καθόλου τυχαία, ανάλογες προειδοποιήσεις είχε απευθύνει μόλις προχθές και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας οτι η κυβερνηςη θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα μετά τις εκλογές, αφού δεν θα μπορεί να πιάσει τον στόχο για το πλεόνασμα.

Στον κ. Στουρνάρα απάντησε με ειρωνείες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ότι διαβάζει τους δικούς του προϋπολογισμούς, αλλά απάντηση στον Κλάους Ρενγκλινγκ δεν υπήρξε. Για ευνόητους λόγους…

Οι προειδοποιήσεις ότι η κυβέρνηση «τινάζει το ταμείο» στον αέρα για να κερδίσει ψήφους, δεν θα είχαν πρακτικό αποτέλεσμα, αν δεν συνοδεύονταν από σαφείς απειλές για αντίμετρα από πλευράς των δανειστών.
Το σενάριο που προκρίνεται και που αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία θέλει τους δανειστές, αφενός μεν να μελετούν την παρακράτηση χρηματικών δόσεων προς όφελος της Ελλάδας, αφετέρου το μπλοκάρισμα της προεξόφλησης των δανείων του Δ.Ν.Τ που η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να παρουσιάσει προεκλογικά ως την απόδειξη για το τέλος των μνημονίων.

Το κόστος για την εξυπηρέτηση του χρέους από τις αποφάσεις- αντίμετρα των Ευρωπαίων θα είναι τσουχτερό, αυτό όμως που φοβίζει την αγορά, είναι κυρίως η επιστροφή της Ελλάδας στην περιοχή του κινδύνου, και η επιβεβαίωση των φόβων των επενδυτών, οτι ύστερα απο 10 χρόνια κρίσης, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν έμαθε το μάθημα, και επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία…
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/o-tsipras-fobatai-tin-itta-kai-tazei-ta-panta

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *