Καταποντίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο -Αυτοδυναμία της κεντροδεξιάς

nosokomeiakoi-giatroi-agia-sofia

Μετά τη  νίκη  του Γιώργου Πατούλη στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τη νίκη της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών στην Αττική, η δεξιά παράταξη κέρδισε και τις εκλογές και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αφορούσαν την ανάδειξη νέου προεδρείου και στη διαδικασία συμμετείχαν 380 πρόεδροι και εκλέκτορες ιατρικών συλλόγων.

Κατά τις αρχαιρεσίες χθες, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

Τις 9 από τις 15 έδρες του ΔΣ του ΠΙΣ εξασφάλισε η παράταξη ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ (η οποία προέκυψε από τη συνεργασία γιατρών του κεντροδεξιού χώρου και έλαβε το 62% των ψήφων). Ουσιαστικά αυτή η παράταξη έχει την αυτοδυναμία.

Δύο έδρες έλαβε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αγωνιστικό Μέτωπο», η οποία στο περασμένο ΔΣ του ΠΙΣ κατείχε 3 έδρες. Ουσιαστικά, την άλλη έδρα την έλαβε ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, ο οποίος κατήλθε χωρίς την κομματική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την οποία βρισκόταν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.

Από 1 έδρα έλαβαν η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), η ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) και το Αγωνιστικό Κίνημα (ΑΡΣΙ).

Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, η παράταξη με επικεφαλής την Ματίνα Παγώνη και τη στήριξη της ΝΔ ανέλαβε το 80%.

Πηγή:  iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *