Καλιφόρνια: Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγορεύει την πώληση και κατασκευή γούνας

twitter-com-GavinNewsom-status-1183090231009898497-CROP-510x485-11
Καλιφόρνια 10 Οκτωβρίου 2019 – Ο Κυβερνήτης Gavin Newsom υπέγραψε σήμερα νόμο που απαγορεύει την πώληση και κατασκευή γούνινων ειδών στην Καλιφόρνια (California State Fur Ban, AB 44). Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ το 2023.
Την πρόταση είχε καταθέσει η Laura Friedman στις 3 Δεκεμβρίου 2018, και είχε την στήριξη της πλειονότητας των πολιτών.
Ο Κυβερνήτης υπέγραψε επίσης και κάποιες άλλες νομοθετικές προτάσεις όπως το νόμο SB313 που απαγορεύει τη χρήση κάποιων ειδών σε τσίρκα και τον AB 1254 που απαγορεύει το κυνήγι, την παγίδευση και θανάτωση των bobcat (είδος άγριας γάτας). Όπως δήλωσε ο κος Newsom:

 

Η Καλιφόρνια είναι πρωτοπόρος στην καλή μεταχείριση των ζώων και αυτό συμπεριλαμβάνει την απαγόρευση της πώλησης γούνας αλλά και την απαγόρευση κάποιων ειδών σε τσίρκο. Δηλώνουμε με αυτόν τον τρόπο ότι οι αρκούδες και οι τίγρεις δεν έχουν θέση σε τέτοιους χώρους. Είναι θλιβερό να βλέπεις την κακοποίηση αυτών των ζώων τα οποία αποχωρίζονται τις μητέρες τους και εκπαιδεύονται για να κάνουν επικίνδυνα ακροβατικά.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *