Θεατρικό σεμινάριο από το Σπασμένο Ρόδι
Απόπειρες δημιουργικότητας σε μέρες φθινόπωρου
δημιουργικότητα : η ιδιότητα του δημιουργικού: Nα απελευθερώσουμε τη δημιουργικτότα μας.
[λόγ. δημιουργικ(ός) -ότης > -ότητα]
δημιουργικός / ή / ό : που έχει σχέση με τη δημιουργία, ιδίως την εμπνευσμένη ή την πρωτότυπη, και κυρίως που χαρακτηρίζεται από αυτήν: δημιουργικός άνθρωπος / νους. Δημιουργική ικανότητα / φαντασία / διάθεση. Δημιουργική εργασία / απασχόληση / μάθηση.
Το θέατρο και οι τεχνικές του, ως οδηγοί στις απόπειρες δημιουργικότητας μας. Οι μέρες φθινοπώρου ως κυριολεκτική τοποθέτηση των συναντήσεων μας στο χρόνο.
Δραματουργία
Αυτοσχεδιασμός
Αφηγηματικές τεχνικές
Αγωγή λόγου
Θεατρική πράξη
Λένε όταν πετύχουν οι απόπειρες δημιουργικότητας πάντα η μεταφορική έννοια των ημερών φθινοπώρου είναι πιο μαλακή ίσως και τελείως εξασθενημένη.
Το Σπασμένο Ρόδι υποδέχεται με μεγάλη χαρά για ακόμη μία φορά τον θεατρικό συγγραφέα/σκηνοθέτη/ηθοποιό Στέλιο Χατζηαδαμίδη και προσκαλεί όσους θέλουν να γνωρίσουν το θέατρο αλλά και όσους το αγαπούν ήδη, σε ένα θεατρικό σεμινάριο.
Έναρξη συναντήσεων 12 & 13 Οκτωβρίου 2019, 18:00 – 22:00,
στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.
Θα ακολουθήσουν άλλες 4 διήμερες συναντήσεις οι ημερομηνίες των οποίων θα αποφασιστούν κατόπιν συνεννοήσεως των συμμετεχόντων.
Τα μαθήματα του σεμιναρίου θα καταλήξουν σε μία παρουσίαση στο κοινό. Η συμμετοχή στην παρουσίαση αυτή δεν είναι υποχρεωτική για όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο.
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ
Πληροφορίες – εγγραφές: 6936750757
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Λίγα λόγια για τον εισηγητή
Ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης με σπουδές στη χημεία, την υποκριτική και την θεατρική γραφή ασχολείται επαγγελματικά με το θέατρο από το 2006 ως ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη και stage manager. Τον γνωρίσαμε ως ηθοποιό στο πλάι της Ελένης Κοκκίδου στην παράσταση «Η γυναίκα της Πάτρας» του Γ. Χρονά. Το έργο του “έσπασε” τιμήθηκε με το βραβείο θεατρικής γραφής του εθνικού θεάτρου το 2010 και για το ίδιο έργο ήταν υποψήφιος για το βραβείο Κουν δραματουργίας το 2011. Το 2014 διασκεύασε το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν » Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» για το Κρατικό θέατρο βόρειου Ελλάδος, ενώ την επόμενη χρονιά για τον ίδιο οργανισμό ανέλαβε την σκηνοθεσία και τη διασκευή του » Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Με το κρατικό θέατρο έχει οργανώσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα. Το 2016 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης αναλαμβάνοντας της διασκευή και τη σκηνοθεσία του “Όνειρου καλοκαιρινής νύχτας” και του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Από το 2010 είναι βοηθός σκηνοθέτη της Σοφίας Σπυράτου.