Η Toyota παρουσίασε τη νέα Supra στο Ντιτρόιτ [εικόνες]

toyota_supra_2019-708

Πρεμιέρα στην άλλοτε Μέκκα της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας για την πολυαναμενόμενη 5η γενιά της Toyota Supra η οποία έχει πολλά κοινά με τη BMW Z4.

Άλλωστε και οι δύο θα κατασκευάζονται παράλληλα στις εγκαταστάσεις της αυστριακής Magna Steyr στο Graz.

Η εμφάνιση της Supra, που έχει μήκος 4,38 μέτρα και ύψος μόλις 1,.29 μέτρα, συνδυάζει χαρακτηριστικά του διάσημου Toyota 2000GΤ και της άμεσης προκατόχου της. Από την οποία είναι εμπνευσμένα το εμπρός και το πίσω μέρος της με τη χαρακτηριστική αεροτομή. Στο 2000GT αντίστοιχα παραπέμπει το μακρύ καπό και η double bubble οροφή, ενώ χαρακτηριστικό είναι το εξαιρετικά μικρό της μεταξόνιο, που με 2,47 μέτρα είναι 10 εκατοστά μικρότερο από αυτό του GT86. Όσο για την κατανομή του βάρους των 1.570 κιλών στους δύο άξονες είναι το ιδανικό 50:50.
Το εσωτερικό της νέας Supra είναι αυστηρά διθέσιο και διαμορφωμένο γύρω από τον οδηγό, που έχει στη διάθεσή του τόσο HUD όσο και ψηφιακό πίνακα οργάνων 8,8 ιντσών. Ίδια διαγώνιο έχει και η οθόνη του infotainment στην κεντρική κονσόλα.

Ο κινητήρας της GR Supra -το GR αντιστοιχεί στο Gazoo Racing μιας και είναι το πρώτο παγκόσμιο σπορ μοντέλο της- είναι ένα εξακύλινδρος σε σειρά 3.000 κυβικών της BMW, που αποδίδει 340 ίππους, Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 4,3 δεύτερα με launch control. Στο μέλλον η γκάμα θα περιλαμβάνει και τετρακύλινδρα σύνολα 2.000 κυβικών με 197 και 258 ίππους.

Η νέα Toyota Supra θα είναι πωλείται προς το τέλος του καλοκαιριού, ενώ για τον πρώτο χρόνο της στην Ευρώπη ο προγραμματισμός της Τoyota κάνει λόγο για 900 μονάδες συν 90 της συλλεκτικής έκδοση Α90 που έχουν ήδη πουληθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *