Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

mirsini-loizou-708

Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη έχει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου, με την οποία ήδη έχει προκληθεί σάλος λόγω των φιλοτρομοκρατικών της απόψεων, καθώς για 5,5 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Μάλιστα, η κυρία Λοίζου στις 28/2/2017 καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος.

Το θέμα ήρθε στο φως μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ενώ περισσότερα στοιχεία θα δημοσιεύσει και η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί αύριο.

Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από τις 28 Φεβρουαρίου του 2017, η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα 52.000 ευρώ για 69 μήνες. Συγκεκριμένα, η κυρία Λοΐζου μετά τον θάνατο της μητέρας της εξακολουθούσε να εισπράττει από το Δημόσιο τη σύνταξη των 700 ευρώ για περισσότερο από 5,5 χρόνια.

Μέχρι σήμερα η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ. Μάλιστα τον Μάιο, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές δηλαδή, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

Η απόφαση του Εφετείου

Το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος»:

Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» 

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σήμερα αποκαλύπτει ότι η Μυρσίνη Λοϊζου έχει καταδικαστεί για παράνομη είσπραξη σύνταξης. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εν λόγω εφημερίδα, η Μυρσίνη Λοΐζου «επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2019, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη.

Τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 14 Μαΐου, μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...