Η μοναδική τροφή που μπορείς να προσθέσεις σε κάθε γεύμα σου χωρίς να πάρεις βάρος

foodie-1070

Το να τρώμε μπορεί να μας οδηγήσει στην απώλεια βάρους.

Καλά διάβασες. Μπορείς να τρως και να χάνεις κιλά. Πώς γίνεται όμως αυτό θα μου πεις, όταν τρως και έχεις τύψεις μήπως το παράκανες;

Γίνεται, όταν τρως μια υγιεινή ποικιλία τροφών. Όταν συνδυάζεις πρωτεΐνες, λιπαρά και υδατάνθρακες σε κάθε γεύμα, το σώμα σου αισθάνεται γεμάτο και ικανοποιημένο.

Τα σνακ δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και θα έχεις περισσότερη ενέργεια χωρίς αυτά.

Αυτός ο τρόπος διατροφής θα βοηθήσει τον μεταβολισμό σου να λειτουργεί καλύτερα, που σημαίνει ότι μπορείς να μετατρέψεις την τροφή σε ενέργεια, αντί για λίπος.

Υπάρχει ένα είδος τροφής που ταιριάζει σε κάθε γεύμα. Και αυτό δεν είναι άλλο από τους ξηρούς καρπούς. 

Shutterstock
Shutterstock

Μπορεί να είναι μικροί αλλά είναι παντοδύναμοι. Τι τους κάνει όμως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής;

Ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα πέκαν, τα κάσιους και οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή για την καρδιά λιπαρά, ένας συνδυασμός που μας κρατά χορτάτους για περισσότερο διάστημα.

«Οι αντιφλεγμονώδεις ξηροί καρποί και σπόροι είναι πυκνοί σε θερμίδες, οπότε είναι σημαντικό να προσέχεις την ποσότητα», αναφέρει η Julie Andrews, The Gourmet RD.

«Προσθέστε 15 αμύγδαλα στο πρωινό σου. Περιέχουν λιγότερο από 10 θερμίδες, ενώ ένα μήλο περιέχει 180».

shutterstock
shutterstock

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όσοι έτρωγαν καρύδια ένιωθαν λιγότερη πείνα και είχαν περισσότερο αυτοέλεγχο όταν είχαν μπροστά τους τροφές που τους έβαζαν σε πειρασμό. Άλλες έρευνες έδειξαν ότι όσοι έτρωγαν οποιονδήποτε ξηρό καρπό, ζύγισαν λιγότερο από αυτούς που δεν έτρωγαν.

Άλλος ένας σημαντικός καρπός είναι το πιστάτσιο ή αλλιώς τα γνωστά μας φιστίκια Αιγίνης. Όπως και τα καρύδια, έχουν αντιφλεγμονώδη Ωμέγα-3, όπως και πρωτεΐνη που χτίζει τους μύες. Μπορείς να τα προσθέσεις σε κάθε γεύμα σου. Οι ειδικοί λένε ότι μπορείς να φας έως και 49 σε σχέση με 18 κάσιους.

Το βούτυρο από ξηρούς καρπούς είναι επίσης καλό αλλά με μέτρο. Το φιστικοβούτυρο και το βούτυρο από αμύγδαλο είναι σημαντικές πηγές πρωτεΐνης.

Αν δεν μπορείς να κρατηθείς, απόφυγέ τα. Φάε μια κουταλιά και άσε το βάζο!

unsplash
unsplash

Υπάρχουν πολλοί υγιεινοί και λαχταριστοί τρόποι να ενσωματώσεις τους ξηρούς καρπούς σε κάθε σου γεύμα. Μπορείς να τους προσθέσεις στο γιαούρτι, στη βρώμη και στα smoothies.

Μπορείς να τα προσθέσεις σε σαλάτες, πράσινες ή κοτόπουλου. Μπορείς να τους βάλεις στο ρύζι, στον σολομό και σε πολλά άλλα. Μπορείς ακόμη να τους συνδυάσεις με μπαχαρικά και λάδι ή να τους ψήσεις και να τους απολαύσεις σαν σνακ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *