Η Μαγδαληνή ήταν η Κόρη του Θεού
Η Μαρία Μαγδαληνή ήταν ένας «συν-Μεσσίας», η Κόρη του Θεού -όπως ο Ιησούς ήταν ο υιός Του- και ο γάμος της όπως και η ερωτική ζωή της με τον Ιησού θα έπρεπε να τιμώνται και να εορτάζονται μεταξύ των Χριστιανών, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των συγγραφέων«Το Χαμένο Ευαγγέλιο»!
Το βιβλίο είναι έργο του καθηγητή Θεολογίας Μπάρι Γουίλσον και του συγγραφέα και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σίμκα Γιακομποβιτσί. Στηρίζεται στην ύπαρξη χειρογράφου του 6ου αιώνα, γραμμένου στη συριακή διάλεκτο, το οποίο -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- ανακάλυψαν στη Βρετανική Βιβλιοθήκη και ύστερα από μήνες κατάφεραν να μεταφράσουν.
Κατά τους ισχυρισμούς τους, το χειρόγραφο υπαγορεύει ότι ο Ιησούς είχε ερωτική ζωή, την οποία διέγραψαν από την ιστορία οι πρώτοι Χριστιανοί, όπως διέγραψαν γενικότερα τη σημασία της Μαγδαληνής, ως συζύγου του και μητέρας των δύο παιδιών του.
«Στον χριστιανισμό το σεξ είναι ιερό»
«Δεν ήταν απλώς η κυρία Ιησού» δηλώνει σήμερα ο Σίμκα Γιακομποβιτσί. «Είχε κι αυτή μια θεϊκή φύση, ήταν συν-λυτρωτής και την αποκαλούσαν «Κόρη του θεού», όπως ο Ιησούς ήταν ο υιός του Θεού. Μέχρι στιγμής θεωρούσαμε ότι ο χριστιανισμός δεν εμπεριείχε το σεξ. Το χαμένο Ευαγγέλιο που ανακαλύψαμε, λέει πως στον χριστιανισμό το σεξ είναι ιερό».
Εννοείται βεβαίως πως η χριστιανική Εκκλησία ήδη αντέδρασε στους ισχυρισμούς του βιβλίου, χαρακτηρίζοντάς το φαντασία ανάλογη με τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» του Νταν Μπράουν.
Οι δημιουργοί, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το έγγραφο που μετέφρασαν αποδεικνύει ότι έγινε εσκεμμένη υποβάθμιση του ρόλου της Μαγδαληνής από τους πρώτους χριστιανούς. «Το έγγραφο που ανακαλύψαμε είναι κομμένο σε κάποιο σημείο» λέει ο Γιακομποβιτσί στο σχετικό ντοκιμαντέρ που θα βγει τον ερχόμενο μήνα. «Δεν πρόκειται για φυσική καταστροφή, αλλά για καθαρή λογοκρισία».
Απάτη ή ανακάλυψη;
Οπως αναφέρει ο έτερος συγγραφέας του βιβλίου, Μπάρι Γουίλσον, οι διδαχές του Απόστολου Παύλου στηρίζονται στην αγνότητα. Το Ευαγγέλιο που εμείς ανακαλύψαμε, σε αντίθεση με τον ασκητισμό του Παύλου, μιλά για τη σημασία του γάμου και της σεξουαλικότητας και μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα της Καθολικής Εκκλησίας ή ακόμα και να ανοίξει τις πύλες της σε γυναίκες ιερείς…».
Για την Εκκλησία, βεβαίως, το βιβλίο είναι μια μεγάλη απάτη. Θέμα στο οποίο καλείται να τοποθετηθεί ο Γιακομποβιτσί στην Daily Beast. «Ενας τρόπος να αντιμετωπίσεις μηνύματα που δεν σου αρέσουν, είναι να επιτεθείς στον ταχυδρόμο. Ο καθένας μπορεί να πει: Και ποιος είσαι εσύ που τα ανακάλυψες όλα αυτά; Ποιος είμαι; Δεν είμαι θεολόγος, δεν ζω σε ένα χριστιανικό κουτί, αλλά σε έναν κόσμο όπου όταν ερευνάς, ανακαλύπτεις…».
thetoc.gr