Η ΔΕΘ έσβησε το τελευταίο της τσιγάρο -Για ένα μέλλον χωρίς καπνό

deth-570

Αν ο κόσμος μας είναι σαφώς καλύτερος χωρίς τον βλαβερό και ενοχλητικό καπνό του τσιγάρου στους εσωτερικούς χώρους, τότε με την απαγόρευση του καπνίσματος και στους εξωτερικούς χώρους, θα γινόταν ιδανικός.

Σε αυτό τον ιδανικό κόσμο θέλουμε να ζούμε -και εμείς και τα παιδιά μας- γι’ αυτό και κάθε αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση θα μας βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές.

Όπως και η πρωτοβουλία Smoke Free, που σβήνει και το τελευταίο τσιγάρο της 83ης ΔΕΘ. 

Με ηχηρά και ισχυρά μηνύματα όπως «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή κατάσταση. Υπάρχουν 1,1 δισ. καπνιστές σε όλο τον πλανήτη. Αυτό πρέπει να αλλάξει.»,  η ΔΕΘ τολμά να πετάξει από πάνω της τη συνήθεια τόσων χρόνων και όχι μόνο θέτει σε πλήρη εφαρμογή τη νομοθεσία περί μη καπνίσματος στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, αλλά λέει ΟΧΙ στον καπνό του τσιγάρου και στους εξωτερικούς χώρους, κάτι που δείχνει αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και θάρρος.

Έτσι λοιπόν, όσοι επισκέπτονται τη ΔΕΘ και «πολύ θα ήθελαν τώρα ένα τσιγάρο» θα παροτρύνονται να μην καπνίζουν στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων. 

Απαλλαγμένοι λοιπόν από τον ενοχλητικό και βλαβερό καπνό του τσιγάρου, σε μια καθαρή και υγιή ατμόσφαιρα, οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ θα έχουν όπως πάντα τη δυνατότητα να γνωρίσουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες από όλο τον κόσμο.
Οι πολίτες που θα βρεθεί στην 83η ΔΕΘ, θα ενημερωθούν για δράσεις, δομές και αναπτυξιακά προγράμματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και να παρακολουθήσουν καθημερινά συναυλίες που καλύπτουν όλο το φάσμα μουσικών ακουσμάτων και ρυθμών σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Aν υπάρχει ένας λόγος που η φετινή ΔΕΘ ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες 82, είναι η ανάγκη και η επιθυμία να αποτελέσει την αρχή για ένα κίνημα μέσα στην κοινωνία, το έναυσμα για μια «επανάσταση» για ένα μέλλον χωρίς καπνό, κάτι που πλέον οι πολίτες, καπνιστές και μη καπνιστές, αναζητούν επιτακτικά, μέσα από εναλλακτικές επιλογές δυνητικά μειωμένου κινδύνου.

Η Παπαστράτος, πιστή στο όραμά της για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, αγκαλιάζει αυτή τη γενναία απόφαση της διοργάνωσης και συντάσσεται ανοιχτά υπέρ της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, που ακούει στο όνομα «SMOKE FREE ΔΕΘ».

«Μακάρι η προσπάθεια αυτή να έχει συνέχεια και τη ΔΕΘ να μιμηθούν κι άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις.

Η Παπαστράτος πάντως σε ανακοίνωσή της λέει ότι θα στηρίξει κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον.»

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *