Η Δήμαρχος Σκύδρας βρήκε το μπελά της επειδή δεν έκλεισε τα σχολεία!

download

Βρήκε τον… μπελά της και τα άκουσε μάλιστα η Δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, επειδή έκανε σωστά τη δουλειά της και φρόντισε να λειτουργήσουν κανονικά στα σχολεία στο Δήμο της, εξασφαλίζοντας σε μαθητές και καθηγητές πρόσβαση στο σχολείο, με καθαρούς δρόμους και με ζεστές σχολικές αίθουσες. Φαίνεται όμως ότι αυτό… ήταν λάθος, γιατί η ίδια έγινε στόχος επικριτικών σχολείων… ακριβώς επειδή έκανε την δουλειά της.
Γκρίνια και οργή είναι συνήθως τα συναισθήματα που επικρατούν αυτές τις ημέρες από τους πολίτες στις περιπτώσεις που οι τοπικές αρχές δεν φρόντισαν κατά την επέλαση του χιονιά που συνεχίζει να πλήττει τη χώρα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις των πολιτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις η έντονη χιονόπτωση έχει κρατήσει μακριά τους μαθητές από τα θρανία, καθώς η πρόσβαση ήταν αδύνατη και τα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κλειστά! Χαρά ευαγγέλια για τους μαθητές. Υπήρξε όμως κι ένας Δήμος στην Βόρεια Ελλάδα, ο Δήμος Σκύδρας συγκεκριμένα, όπου τα σχολεία με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής παρέμειναν ανοιχτά!
Σπάνιο φαινόμενο, αλλά τελικά οι τοπικές αρχές στην περίπτωση του Δήμου Σκύδρας, και της δημάρχου, Κατερίνας Ιγνατιάδου, λειτούργησαν απόλυτα συντονισμένα και έκαναν προληπτικούς ελέγχους από την προηγούμενη ημέρα, φρόντισαν να ανάψουν ακόμη και τα καλοριφέρ στις σχολικές αίθουσες και μιας και όπως αποκαλύπτει στα parapolitika.gr η δήμαρχος Σκύδρας «δεν έριξε μέχρι και την περασμένη Δευτέρα, ούτε μια νιφάδα χιονιού, αποφασίσαμε στις 9 το μήνα να πάνε κανονικά οι μαθητές στα σχολεία τους». Το γεγονός όμως ότι σε κανέναν άλλο γειτονικό Δήμο δεν λειτούργησαν τα σχολεία… εξόργισε η απόφαση αυτή μαθητές, δικαιολογημένα εν μέρει, αλλά και καθηγητές.

Η Κατερίνα Ιγνατιάδου που νίκησε την κακοκαιρία μιλάει στα parapolitika.gr για το πρωτοφανές περιστατικό και τις επικρίσεις που δέχτηκε επειδή έκανε σωστά την δουλειά της

Το ότι η Δήμαρχος έκανε σωστά την δουλειά της την έβαλε σε… μπελάδες. «Σήμερα και μέχρι την Παρασκευή τα σχολεία στην Σκύδρα είναι κλειστά. Έχει πολύ χιόνι και αποκαθιστούμε σιγά-σιγά την κυκλοφορία στους δρόμους για την εύκολη πρόσβαση των πολιτών. Οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και γι’ αυτό είναι λογικό μετά την έντονη χιονόπτωση τα σχολεία να κλείσουν. Δεν έγινε όμως το ίδιο την περασμένη Δευτέρα, αφού στο Δήμο μας δεν έπεσε ούτε μια νιφάδα χιονιού. Φροντίσαμε από το Σάββατο να δούμε αν λόγω του παγετού υπήρξαν ζημιές στις σχολικές αίθουσες. Τις αποκαταστήσαμε όπου υπήρξαν και ανάψαμε από το Σάββατο το καλοριφέρ για να είναι ζεστές οι σχολικές αίθουσες» εξηγεί στα parapolitika.gr η Δήμαρχος που μετά το πρωτοφανές περιστατικό κλήθηκε μάλιστα να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν έκλεισε τα σχολεία, όπως συνέβη και στους υπόλοιπους γειτονικούς δήμους».
Ως απάντηση η κ. Ιγνατιάδου, δηλώνει στα parapolitika.gr: «Δικαιολογώ απόλυτα τις αντιδράσεις των νέων ανθρώπων και των μαθητών, από τους γονείς και τους καθηγητές, από τους μεγαλύτερους γενικότερα, περίμενα περισσότερη κατανόηση. Διαπιστώνω μια κρίση αξιών αλλά δεν θυμώνω με τους νέους ανθρώπους. Η πόρτα του δημαρχείου μου είναι πάντα ανοιχτεί σε όλους. Θυμώνω όμως με όσους αντιλήφθηκαν την καλή λειτουργία του δήμου μας με έναν πολύ λάθος τρόπο».

Της Στέλλας Νοβάκη

arapolitika.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...