Ηλεκτρικά όλα τα smart από το 2019

smart_fortwo_elecctric_drive

Είναι πλέον επίσημη πληροφορία ότι από τις αρχές του 2019 όλα τα μοντέλα της εταιρείας θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Άρχισε να διαφαίνεται με την παρουσίαση του ηλεκτρικού πρωτότυπου της smart στην έκθεση της Φρανκφούρτης, όμως πλέον είναι επίσημο.

Ο λόγος για την ανακοίνωση της εταιρείας πως από το 2019 και μετά, θα πάψει να παράγει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αντ’ αυτών η γκάμα της θα αποτελείται μόνο από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα κι αυτό είναι κάτι απόλυτα συμβατό με το χαρακτήρα τους και τις ανάγκες που πρέπει να καλύψουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη για το smart Vision EQ fortwo

Θα είναι ένα από τα πρώτα βήματα της στρατηγικής CASE του ομίλου Daimler, που προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Connected, Autonomous, Shared και Electric.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ IAA 2017: Ηλεκτρικό Mercedes-Benz Concept EQA

Με άλλα λόγια θα ξεκινήσει να χαράσσεται η πορεία για τις καλύτερες συνθήκες μετακίνησης στις μεγαλουπόλεις, με πιο καθαρά οχήματα αλλά και λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα χάρη στην επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε στο Μαϊάμι το smart fortwo electric drive

Είναι επίσης γνωστό ότι μέχρι το 2025 θα έχουν παρουσιαστεί τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας, με τουλάχιστον ένα από αυτά να πλησιάζει σε αυτονομία τα 700 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο smart fortwo cabrio electric drive

Προφανώς ακόμα είναι πολύ νωρίς για να έχουμε περισσότερες πληροφορίες στα χέρια μας, όμως σε συνδυασμό και με την νέα οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz, της EQ, θα πρέπει σιγά σιγά να προετοιμαζόμαστε για ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον.

[Πηγή: smart]

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...