Ερευνα: Οι 10 προβληματικές συνήθειες των χρόνια δυστυχισμένων ανθρώπων

womans-back-570

Εχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για το πού βρίσκεται τελικά η «ευτυχία» και τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό το ανθρώπινο συναίσθημα που για τον καθένα έχει διαφορετικό νόημα.

Η ευτυχία έρχεται με τόσους διαφορετικούς τρόπους που πραγματικά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Η δυστυχία από την άλλη, είναι εύκολο να αναγνωριστεί.

Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουν την τάση να κάνουν τη ζωή τους μίζερη και χωρίς να υπάρχει χαρά μέσα σε αυτήν. Η ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη ζωή καθορίζεται από τον τρόπο που ζει κανείς και σκέφτεται τα πράγματα, καθώς και από τις συνήθειες που υιοθετεί και εφαρμόζει στην καθημερινότητά του.

Μια έρευνα κατηγοριοποίησε κάποια μοτίβα συμπεριφοράς ανθρώπων, που χωρίς να το ξέρουν, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δυστυχήσουν, για να ανακόψουν ευκαιρίες και να σαμποτάρουν οι ίδιοι τα όνειρα τους.

Αυτές οι προβληματικές συνήθειες οδηγούν τους ανθρώπους σε στρες και ένα αίσθημα δυστυχίας. Γι’ αυτό οι ερευνητές τονίζουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθήσουν να τις εξαλείψουν από τη ζωή τους έτσι ώστε να απολαμβάνουν μια ευτυχισμένη ζωή χωρίς συναισθήματα θλίψης.

Επίσης διαπίστωσαν ότι οι δυστυχισμένοι άνθρωποι επηρεάζουν και τους γύρω τους. Οπως σημείωσαν το να περιβάλλεται κανείς από δυστυχισμένους ανθρώπους, συνδέεται με κακή υγεία και μικρότερο προσδόκιμο ζωής και για τον ίδιον.

Διαβάστε παρακάτω τις 10 συνήθειες των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται ως «χρόνια δυστυχισμένοι».

Φωτογραφία: freestocks.org from Pexels
Φωτογραφία: freestocks.org from Pexels

1. Να περιμένετε το μέλλον.

2. Το να δαπανάτε πολύ χρόνο και κόπο για να αποκτήσετε υλικά αγαθά.

3. Το να μένετε κλεισμένοι στο σπίτι.

4. Το να βλέπετε τον εαυτό σας σαν θύμα.

5. Το να νιώθετε συνέχεια απαισιοδοξία.

Φωτογραφία: Oziel Gómez from Pexels
Φωτογραφία: Oziel Gómez from Pexels

6. Να παραπονιέστε συνέχεια για όλα.

7. Το να μεγαλοποιείτε τις καταστάσεις και να τις δραματοποιείτε.

8. Το να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι.

9. Να μην εξελίσεστε με την πάροδο του χρόνου.

10. Οταν συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *