Επιστροφή στην αθωότητα -Τα παπούτσια των παιδικών μας χρόνων γίνονται η απόλυτη τάση της άνοιξης

maryjanes000_0

Όταν οι μεγαλύτεροι γαλλικοί οίκοι μόδας αφιερώνουν τόσο «χώρο» σε ένα συγκεκριμένο στιλ παπουτσιών, ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Τελευταία φορά που το είδαμε ήταν το 2017: όταν τους δόθηκε update από τους Miu Miu και Prada με λαμπερές πόρπες και άφθονη διακόσμηση.

Η τάση που επιστρέφει στα παπούτσια είναι άνετη και girly. Τα Mary Janes επιστρέφουν και υπόσχονται να δώσουν αυτή την doll-ish πινελιά στα look μας.

Η κοριτσίστικη φύση τους ξυπνά την νοσταλγία, ενώ παραπέμπουν στην Ντόροθι από το The Wonderful Wizard of Oz του Frank L. Baum και τα μαγικά γοβάκια της.

Το επόμενο διάστημα θα βλέπουμε τα παπούτσια με την χαμηλή μπαρέτα παντού, σε κάθε χρώμα και ύψος τακουνιού, από εντελώς φλατ σε χαριτωμένα kitten heels. Για ένα scandi twist, θα τα φορέσουμε όπως τα κορίτσια στην Σκανδιναβική Εβδομάδα Μόδας με χρωματιστά ή λευκά καλσόν.

Το αποτέλεσμα θηλυκό, αθεράπευτα ρομαντικό, σχεδόν θεατρικό, θα κάνει τους πάντες να κοιτούν τα …πόδια σας.

Τα Mary Janes του 2019 είναι η τέλεια προσθήκη στα χαλαρά, smock dresses, τα κλιπ μαλλιών και γλυκά χρώματα που εντοπίζουμε στο Instagram τελευταία.

 

 

Prada, Matches Fashion

Alexa Chung

Asos

Dior

Repetto

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *