Εθνική Ανδρών – Αντετοκούνμπο: «Όσο είμαι υγιής θα αγωνίζομαι με την Ελλάδα»

hellas3-768x540

Στο περιθώριο της παρουσίασης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τη Eurobank, ο MVP του ΝΒΑ μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τους στόχους του, τα όνειρά του και τη… δυναστεία Αντετοκούνμπο στην εθνική. Ο ηγέτης των Μπακς αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη που έχει για την Ελλάδα και έστειλε το μήνυμα πως όταν θα είναι υγιής θα φοράει τα γαλανόλευκα.

Χαρακτήρισε ξεχωριστό το γεγονός ότι θα αγωνίζεται με την Ελλάδα και παραδέχτηκε ότι οι στόχοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι υψηλοί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

– Είσαι στην κορυφή του Εβερεστ, ο κόσμος σ’ αγαπάει και παρόλα αυτά έρχεσαι να ενισχύσεις την Ελλάδα, ποιος είναι ο λόγος;
«Εχω παίξει στην Εθνική για 4 χρόνια. Όταν είμαι υγιής θα αγωνίζομαι για την ομάδα. Τώρα είμαι υγιής. Θέλω να παίξω με τα παιδιά. Εχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να διακριθούμε στο Παγκόσμιο. Χαίρομαι όταν έρχομαι στην Εθνική, το διασκεδάζω!».

– Συνέχεια αναφέρεσαι με αγάπη για την Ελλάδα, ακόμα και στην απονομή του MVP πήγες με τον Παρθενώνα στο σακάκι σου. Από πού αντλείται τόσο μεγάλη αγάπη;
«Αγαπώ την πατρίδα μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω από πού ξεκίνησα, πού μεγάλωσα. Ξέρω ότι ο κόσμος με αγαπάει. Δεν είναι δύσκολο να αναφέρεις την πατρίδα σου. Είναι το πιο εύκολο πράγμα».

– Θα γίνεις ο πρώτος MVP του ΝΒΑ που θα αγωνιστείς σε Μουντομπάσκετ, είναι ξεχωριστό για σένα;
«Δεν το γνώριζα αυτό. Δεν είναι κάτι ξεχωριστό, βγήκα MVP και έτυχε να ακολουθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τιμή μου είναι που βρίσκομαι στην εθνική και μπορώ να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου. Αυτό είναι ξεχωριστό!».

– Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το Παγκόσμιο Κύπελλο; Πιστεύεις ότι μπορούμε να μπούμε στα μετάλλια;
«Εχουμε πάρα πολύ ταλέντο και μπορούμε να μπούμε στα μετάλλια. Εχουμε σαν ομάδα στόχο, αλλά δεν θέλω να τον πω δημόσια, γιατί θα βάλω πίεση στους συμπαίκτες μου. Σαν ομάδα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κι ελπίζω να είμαστε δυνατοί και να καταφέρουμε πολλά στο Παγκόσμιο».

– Είστε μια πολύ δεμένη οικογένεια. Ονειρεύεσαι τα τρία αδέρφια να διακρίνεστε με την Εθνική;
«Σίγουρα. Όχι όμως και τα τρία αδέρφια. Να έρθει ο Αλεξ σε λίγα χρόνια, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε ένα μετάλλιο και οι τέσσερις μαζί!».

– «Δυναστεία» Αντετοκούνμπο στην Εθνική;
«Μακάρι. Γι΄ αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα. Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι για να πετύχουμε τους στόχους μας».

– Την ιστορία σου την ξέρουν όλοι. Πώς νιώθεις που είσαι πρότυπο για τα νέα παιδιά και νέοι λένε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όπως ο Γιάννης;
«Πάντα θα υπάρχει πίεση όταν είσαι ένα πρότυπο. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να είμαι ο εαυτός μου. Μου έχει πει η οικογένειά μου και φίλοι μου που μ’ αγαπάνε ότι όταν είμαι ο εαυτός μου, είμαι το καλύτερο πρότυπο. Μακάρι να είμαι ένα καλό πρότυπο για τα παιδιά».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *