Δραγασάκης: Αυτά είναι τα πέντε πρώτα μέτρα που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση

Δραγασάκης: Αυτά είναι τα έξι πρώτα μέτρα που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρ

Για τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άμεσο χρονικό διάστημα, μίλησε ο επικεφαλής του Προγράμματος και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, ξεκαθαρίζοντας πως η αρχή πρέπει να γίνει από τον «τερματισμό του μνημονίου» που, όπως είπε, αποτελεί πηγή του προβλήματος.

Ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, έκανε λόγο παρουσίασε τα εξής μέτρα για την ανασυγκρότηση:

 

  • Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους
  • Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου)
  • Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δις ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία.
  • Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.
  • Ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

 

Παρουσιάζοντας τέλος, τους άξονες της πολιτικής και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως μια χώρα «δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς να υπάρχει πολιτική που επιδιώκει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους». Σ’ αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική ανατροπή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους και τη δημιουργία μετώπου των χρεωμένων χωρών.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...