Δεν μοιάζει με καμία -Αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό στο στιλ σας ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε την Jenny Walton

jenny-walton_0

Το Instagram είναι γεμάτο από γυναίκες που παίζουν το στιλ στα δάχτυλα και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία του λεγόμενου «εκδημοκρατισμού» της μόδας.

Η έμπνευση ρέει άφθονη και υπάρχει «υλικό» για όλα τα γούστα και τις πτυχές της προσωπικής αισθητικής.

Φυσικά, πάντα υπάρχουν τα δημοφιλέστερα πρόσωπα, τα it girls που ορίζουν το mainstream στιλ, συνδυάζουν ρούχα με μεγαλύτερη μαεστρία και από στιλίστες και επιπλέον «κατεβάζουν» τα δύσκολα ρούχα σχεδιαστών στην πρακτικότητα του street style.

Ωραία όλα αυτά αλλά όχι άνευ μειονεκτήματος, αφού η ομοιομορφία παραμονεύει στη γωνία. Όλα τα viral κομμάτια, και τα trending items των οίκων, εκτός από το fun της υπόθεσης κρύβουν και μία επιταγή, ένα «πρέπει» που δεν ταιριάζει στη μόδα, μια έλλειψη έμπνευσης και πρωτοτυπίας.

Στον αντίποδα όλων αυτών, υπάρχουν γυναίκες που κάνουν πραγματικά τη διαφορά και το προσωπικό τους στιλ συνιστά πρόταση ή αλλιώς statement. Μία από αυτές είναι η Jenny Walton.

 

Fashion illustrator με συνεργασίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους, η μικροσκοπική Νεοϋορκέζα είναι αρραβωνιαστικιά του θρυλικού streetstyle φωτογράφου The Sartorialist. Η ίδια ξεκίνησε να δουλεύει ως βοηθός του και πλέον οι δυό τους είναι ένα από τα πιο στιλάτα ζευγάρια στο χώρο της μόδας.

Η Jenny Walton συνδυάζει με απίστευτη άνεση vintage κομμάτια με καινούρια λανσαρίσματα, κάνει runway κομμάτια να φαίνονται καθημερινά και αντλεί έμπνευση από το στυλ περασμένων δεκαετιών με μια αδυναμία στην Audrey Hepburn.

Το πιο δυνατό της στοιχείο είναι οι συνδυασμοί χρωμάτων και prints -κάνει ετερόκλητα κομμάτια να δείχνουν ως perfect match και μάλιστα αναζητά έμπνευση για colour palettes στα καθημερινά αντικείμενα γύρω της, όπως μια κούπα καφέ πάνω σε ένα βιβλίο, ή μια πολύχρωμη αφίσα σε έναν τοίχο.

Μέσα από το προφίλ της, μοιράζεται tips ανεύρεσης vintage και second hand ρούχων αλλά και συμβουλές για το πώς μπορείτε να μεταποιήσετε παλιά ρούχα που δεν σας κάνουν.

Με τα looks της, δίνει ζωή ακόμη και στα πιο ιδιαίτερα αξεσουάρ: κεντημένα μαντήλια, 30s καπέλα, γραβάτες, ρολόγια και βραχιόλια, ενώ πρόσφατα λάνσαρε και μια limited συλλογή με δικά της κοσμήματα, τις συσκευασίες των οποίων φτιάχνει μόνη της στη ραπτομηχανή, από second hand ύφασμα.

Αν αναζητάτε κάποιον που αγαπά και καταλαβαίνει σε βάθος τη μόδα και δίνει νόημα στην έννοια του styling, ρίξτε μια ματιά στο προφίλ της και αφήστε τη δημιουργικότητά της να σας εμπνεύσει.

bovary.gr

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *