Γ. Κορεντσίδης στην ΕΡT: «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει και για αυτά που πράττει»

korentsidis-video-1024x576

«Ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει και για αυτά που πράττει» τόνισε ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, αναφορικά με το θέμα των παιδικών σταθμών, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Κοζάνης-Δυτικής Μακεδονίας και τον δημοσιογράφο, Αντώνη Μαυρίδη. Συμπλήρωσε δε χαρακτηριστικά ότι «σχόλια, κρίσεις, επικρίσεις και χαρακτηρισμούς, τα αφήνω στην κρίση των πολιτών».

Αναφερόμενος στους βραχυπρόθεσμους στόχους της δημοτικής Αρχής, ο κ. Κορεντσίδης εστίασε στην άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Καστοριάς, την προετοιμασία του Δήμου για την εορταστική περίοδο και την προπαρασκευή του προϋπολογισμού του 2020, ενώ προανήγγειλε ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν άμεσα για την ακριβή κατάσταση που παρέλαβε η δημοτική Αρχή, «χωρίς όμως», όπως τόνισε, «να τα χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογίες, χωρίς να μένουμε σε αυτά. Δεν στέκομαι στο παρελθόν, αλλά οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες. Γιατί οι δημότες είναι αυτοί που πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη και πρέπει να έχουν ανταποδοτικά οφέλη».

Για την οικονομική κατάσταση του δήμου, ο κ. Κορεντσίδης σημείωσε πως «ο δήμος αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, ήταν όμως γνωστά. Οφείλουμε να τα ξεπεράσουμε, με ψυχραιμία και πολύ δουλειά». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα μεγάλα χρέη προς τη ΔΕΗ αλλά και τη ΔΙΑΔΥΜΑ, εξηγώντας ότι ο δήμος Καστοριάς έχει τις μεγαλύτερες οφειλές στη συγκεκριμένη εταιρία σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του φυσικού αερίου, ο κ. Κορεντσίδης αναφέρθηκε στις προτάσεις του νέου Περιφερειάρχη, σημειώνοντας πως θα έχει άμεσα συνάντηση με τον κ. Γ. Κασαπίδη για να εκτιμήσουν την τωρινή κατάσταση και τα μελλοντικά βήματα για το «πολυπόθητο», όπως το χαρακτήρισε έργο, για τους πολίτες της περιοχής μας. Ανέφερε ακόμη πως ο δήμος Καστοριάς βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με άλλους δήμους της ευρύτερης περιοχής, χωρίς εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης: «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να βρεθούν οι πολίτες μας σε πλεονεκτική θέση».

Ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των παιδικών σταθμών, και συγκεκριμένα στη μη ανανέωση των οκτώ συμβάσεων. Απαντώντας ο κ. Κορεντσίδης, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι: «Ο δήμος Καστοριάς και όχι εγώ προσωπικά, πρέπει να πάρει κάποια μέτρα, ώστε και οικονομικά να συνέλθει και να υποστηρίξει τις δομές του. Δεν μπορεί, δηλαδή, σε μια δομή, η οποία καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών με συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων, να μας επιβάλλεται να προσλάβουμε υπεράριθμο προσωπικό». Ανέφερε ακόμη πως «έπρεπε να προχωρήσουμε σε αποφάσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με γνώμονα το συμφέρον του δήμου, τις

 ανάγκες των παιδιών, αλλά και τα χρονικά περιθώρια που μας δίνει ο νόμος για την ανανέωση των συμβάσεων».

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *