Για πρώτη φορά τέσσερις ομάδες από την ίδια χώρα σε τελικούς ευρωπαϊκών Κυπέλλων

arsenal-chelsea-celebrations-2019-05-10

Τέσσερις ομάδες από την ίδια χώρα, την Αγγλία συγκεκριμένα, θα βρεθούν στους τελικούς των δύο Κυπέλλων Ευρώπης φέτος, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά.

Μετά τον τελικό Τότεναμ-Λίβερπουλ στο Champions League, χθες σφράγισαν το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League η Άρσεναλ και η Τσέλσι, και έτσι τέσσερις ομάδες από την Αγγλία θα διεκδικήσουν τα βαρύτιμα τρόπαια.

Μέχρι σήμερα είχαν καταγραφεί χρονιές με τους τρεις από τους τέσσερις φιναλίστ να είναι από μία χώρα, αλλά ποτέ δεν υπήρξε τόσο απόλυτη κυριαρχία όσο φέτος από τις αγγλικές ομάδες.

Μάλιστα, οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες εδρεύουν στο Λονδίνο (Τότεναμ, Άρσεναλ, Τσέλσι), κάτι που επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά.
Πρώτη η Γερμανία, δύο φορές κοντά η Ιταλία

Η Γερμανία έφτασε κοντά στο να πετύχει κάτι ανάλογο το μακρινό 1980. Τότε, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και η Γκλάντμπαχ είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, με το Αμβούργο να κοντράρεται με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
Δέκα χρόνια αργότερα, το 1990, η Γιουβέντους αντιμετώπισε τη Φιορεντίνα στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, με τη Μίλαν την ίδια χρονιά να φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με αντίπαλο την Μπενφίκα.

Τέλος, το 1998, η Γιουβέντους ήταν στον τελικό του Champions League, με δύο άλλες ιταλικές ομάδες, την Ιντερ και τη Λάτσιο, να κοντράρονται για το Κύπελλο UEFA.
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *