Γιατί ποτέ (μα ποτέ) δεν πρέπει να αφήνεις μπουκάλια με νερό στο αυτοκίνητο [εικόνες]

boukali-auto708_0

Μπορεί να είναι σημαντικό να πίνουμε άφθονο νερό όλη τη μέρα και μάλιστα σε σημεία που έχει ζέστη, ωστόσο υπάρχει μία συνήθεια που κάνουμε οι περισσότεροι και πρέπει να την σταματήσουμε.

Κι αυτό έχει να κάνει με το μπουκαλάκι που έχουμε πάντα παρατημένο στο αυτοκίνητο μήπως και μας χρειαστεί σε ώρα ανάγκης.

Συγκεκριμένα ένας τεχνικός μπαταριών είχε μία άσχημη εμπειρία στο αυτοκίνητο του και αποφάσισε να το μοιραστεί στο Facebook για να δείξει πόσο επικίνδυνο είναι τελικά το να αφήνουμε μπουκάλια στο αυτοκίνητο.

Ο Ντιόνι Αμουχαστέγκου άφηνε όπως οι περισσότεροι πλαστικά μπουκάλια με νερό στο αυτοκίνητό του, ώσπου μία μέρα την ώρα που ήταν μέσα παρατήρησε κάτι να καπνίζει στην άκρη του αυτοκινήτου.

Υπάρχουν 2 λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ πρέπει να αφήνεις μπουκάλια στο αμάξι σου.

Υπάρχουν 2 λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ πρέπει να αφήνεις μπουκάλια στο αμάξι σου.Οταν γύρισε ο ίδιος διαπίστωσε πως το φως που έμπαινε στο αμάξι είχε διαθλαστεί στο πλαστικό μπουκάλι του νερού με αποτέλεσμα να έχει πιάσει φωτιά το πίσω κάθισμα.

«Το φως είχε «διαπεράσει» το παράθυρο του αμαξιού και έλαμπε μέσα στο μπουκάλι με το νερό με αποτέλεσμα να κάψει λίγο το κάθισμα στα δεξιά», έγραψε ο Ντιόνι.

Στην περίπτωση του Ντιόνι αυτό που συνέβη είναι ουσιαστικά ίδιο με το πείραμα που όλοι γνωρίζουμε με το μεγεθυντικό φακό και το χαρτί που καίγεται από τις ηλιακές ακτίνες.

Τα πλαστικά μπουκάλια, λοιπόν, μπορούν να κάνουν το ίδιο πράγμα.

Επομένως το συμπέρασμα είναι πως τα μπουκάλια δεν πρέπει ποτέ να υπάρχουν σε σημείο του αυτοκινήτου που το βλέπει φως.

Επίσης δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα.

Το πρώτο είναι επικίνδυνο για το αυτοκίνητό και το δεύτερο για την υγεία σου

Το πρώτο είναι επικίνδυνο για το αυτοκίνητό και το δεύτερο για την υγεία σου

Μελέτες που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι όταν τα πλαστικά μπουκάλια παραμένουν σε ένα ζεστό μέρος, όπως το αυτοκίνητο, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε μπορεί να απελευθερώσουν βλαβερά χημικά στο νερό.

Βέβαια να γίνει αυτό πρέπει να περάσει έστω μία εβδομάδα, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ετσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα βρείτε ένα παρατημένο μπουκάλι στο αυτοκίνητο, προτιμήστε να ποτίσετε με αυτό τα φυτά σας.

Πηγή:  iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *