Βασιλειάδης: «Διακόπτεται επ’ αόριστον το πρωτάθλημα»

4392999-768x512

Η Κυβέρνηση απόφασισε να πάρει δραστικά μέτρα, έπειτα από τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, έπειτα από την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Λίγες ώρες με τις εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, αποφασίστηκε η επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague.

Βασιλειάδης: «Όλα είναι στο τραπέζι»

«Όλα είναι στο τραπέζι», είπε ο κ. Βασιλειάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και παρέπεμψε στην επικοινωνία που θα έχει τις επόμενες ώρες με τους αρμόδιους φορείς. Δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να σταματήσει η προσπάθεια της για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες για την Εθνική oμάδα.

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχε δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, αλλά μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η προσπάθεια, να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, τις αμέσως επόμενες ώρες θα αρχίσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ, τη Λίγκα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αν δεν υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνημένο από όλους, με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω», τόνισε αρχικά ο Βασιλειάδης

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα για πιο ακραίες αποφάσεις (π.χ. διακοπή πρωταθλήματος, αποχώρηση από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κλπ.), απάντησε: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Περιμένουμε τις προτάσεις από την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Το σημαντικό είναι πως πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε».

Όσο για το τι μπορεί να αλλάξει, είπε: «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους και πρέπει να αυστηροποιηθ9ούν ακόμη περισσότερο. Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη

Όλα όσα έγιναν στην Τούμπα

Ένα πρωτάθλημα πραγματική παρωδία. Θα έπρεπε να το λέμε κωμωδία, αλλά ούτε αυτό δεν μπορεί να είναι. Ειδικά μετά τα όσα είδαν τα μάτια μας στην Τούμπα. Ένα ντέρμπι που υποτίθεται ότι έκρινε το πρωτάθλημα. Ένα ματς που επί 90 λεπτά παίχτηκε στον αγωνιστικό χώρο. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα έδωσαν όλα. Και μετά, έδωσαν μια κι έχυσαν την καρδάρα.

click4more

Θα το ζήλευε κι ο Ιονέσκο αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Να μπαίνει γκολ στο 90’. Να πανηγυρίζουν οι μεν. Να τρέχουν προς τη σέντρα οι διαιτητές. Και στου… δρόμου τα μισά, ο επόπτης να «θυμάται» ότι ο Μαουρίτσιο είναι οφσάιντ. Και να γυρνάει στη θέση του. Και κάπως έτσι άρχισαν όλα.

Το θέατρο του απόλυτου παραλόγου. Να θέλει ο διαιτητής να μιλήσει με τον επόπτη του και να μην τους αφήνουν οι παίκτες. Να τους διώχνει, κι αυτοί εκεί, να μην τους αφήνουν. Αυτό. Συνέχεια. Και δεν ήθελε πολύ να «φουντώσει» το πράγμα. Όπως κι έγινε.

Και ακολούθησαν οι σκηνές της ντροπής. Όλοι ένα κουβάρι. Φωνές και χαμός. Και ξαφνικά, μπαίνει στο γήπεδο, μαινόμενος, ο Ιβάν Σαββίδης. Δυσκολεύονταν οι άνδρες της ασφάλειάς του να τον σταματήσουν.

Ούτε το νεύμα του Αντελίνιο Βιεϊρίνια δεν τον σταμάτησε. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήθελε να κερδίσει το ποδόσφαιρο. Τελικά, κέρδισε η ομάδα του. Μετά από ώρες…

Το φύλλο αγώνα του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ο διαιτητής του αγώνα Γιώργος Κομίνης και οι βοηθοί του έφυγαν από το γήπεδο της Τούμπας περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα. Αμίλητοι. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ τους περίμεναν για να μάθουν τι έγραψαν στο φύλλο αγώνα.

Η εισβολή του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ ήταν, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον φέρεται να γράφει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Κομίνης, η αιτία για την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με το Novasports.gr ο Έλληνας διαιτητής, μεταξύ άλλων έκανε αναφορά σε:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει».

«Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου (σ.σ. α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ) μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ’ την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

Σε ό,τι αφορά στο σκορ ο Γιώργος Κομίνης έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι μετά από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά τον… πρόλαβε η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη και τη στιγμή της διακοπής το σκορ ήταν 1-0.

Ο Σαββίδης, το όπλο και το χρονικό της ντροπής

Ήταν περίπου 21:30 όταν έγιναν όλα. Ήταν το 90’ του αγώνα όταν ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως η θέση του Μαουρίτσιο δίπλα στον Μπάρκα τη στιγμή που έφυγε η μπάλα από το κεφάλι, εκτός θέσης, έφερε τα πάνω κάτω.

Αρχικά, όλοι πίστεψαν ότι το γκολ μέτρησε. Η Τούμπα πήρε φωτιά. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχισαν να πανηγυρίζουν το… πρωτάθλημα. Μετά, ο επόπτης γύρισε στη θέση του. Οι της ΑΕΚ έπεσαν πάνω του. Κανείς δεν άφηνε διαιτητή και επόπτη να συνεννοηθούν. Κάπως έτσι, ξεκίνησε η σύρραξη…

Κάποια λεπτά μετά, οι δυο ομάδες έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο. Πρώτα η ΑΕΚ, μετά ο ΠΑΟΚ. Όλοι είχαν με την αίσθηση πως το γκολ είχε ακυρωθεί. Είχε προηγηθεί η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, που μαινόμενος προσπαθούσε να πλησιάσει τον διαιτητή.

Στα αποδυτήρια ξεκίνησε το γαϊτανάκι των διαβουλεύσεων. Θα ξαναρχίσει το παιχνίδι; Μέτρησε το γκολ ή όχι. Θα βγει η ΑΕΚ ξανά στον αγωνιστικό χώρο; Αλαλούμ και ντροπιαστικές εικόνες.

Χρειάστηκε να φτάσει η ώρα σχεδόν 23:00 για να μάθουν όλοι ότι ο διαιτητής δεν είχε αποφασίσει αν θα μετρούσε ή όχι το γκολ του ΠΑΟΚ. Και μισή ώρα αργότερα πως το ματς δεν θα συνεχιστεί. Αλλά πως το γκολ είχε μετρήσει…

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *