Βαριά ήττα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών -Καταποντίστηκε

giatros-stithoskopio-708

Βαριά ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των γιατρών, όπου την πρωτιά κράτησε η Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΔΗΚΝΙ) που πρόσκειται στη ΝΔ.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των γιατρών στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έγιναν την περασμένη Τρίτη, με αυξημένη μάλιστα συμμετοχή, κάτι που αποδίδεται στα αυξημένα προβλήματα του κλάδου.

Πρώτη η Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΔΗΚΝΙ), η οποία αύξησε τη δύναμή της στις τελευταίες εκλογές σε σχέση με εκείνες του 2016 όπου είχε κατακτήσει και πάλι την πρώτη θέση λαμβάνοντας 1.025 ψήφους έναντι 1.193 που έλαβε εφέτος.

Από τη ΔΗΚΝΙ παρέρχεται και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κυρία Ματίνα Παγώνη.

​Η ΔΗΚΝΙ έλαβε συνολικά τέσσερις έδρες.

Ακολούθησε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, με 22,7%. Στις προηγούμενες εκλογές, είχε αναδειχθεί τρίτη δύναμη. Από την ΔΗΠΑΚ προέρχεται η σημερινή πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κυρία Αφροδίτη Ρέτζιου, όπως και ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Ηλίας Σιώρας. Η ΔΗΠΑΚ έλαβε 3 έδρες.

Τρίτη δύναμη αναδείχθηκε το «Ενωτικό Κίνημα για την ανατροπή», μια συνεργασία αριστερών και ριζοσπαστικών ιατρικών οργανώσεων. Έλαβε 3 έδρες.

Κατεγράφη, όμως, υποχώρηση της εκλογικής δύναμης του Μετώπου Νοσοκομειακών Γιατρών για την Υγεία (ΣΥΡΙΖΑ). οντας χάσει από το 2013 περισσότερες από 250 ψήφους. Το Μέτωπο έλαβε 2 έδρες. Η ήττα έρχεται να προστεθεί σε εκείνη που βίωσε η παράταξη του Μετώπου στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), και η οποία προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό της, με παραιτήσεις γιατρών.

Πηγή:  iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *