Βάλ’ τη στη ζωή σου: Η θαυματουργή τροφή που καταπολεμά 7 αρρώστιες

val-ti-sti-zoi-sou-i-thavmatourgi-trofi-pou-katapolema-7-arrosties.col-8

Βάλτε στο πιάτο σας το λιναρόσπορο και θα είστε πιο υγιής! Το μικροσκοπικό αυτό σποράκι θεωρείται από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο  Καρκίνου, ως ένα από είδη τροφίμων, που προλαμβάνουν και  καταπολεμούν επτά αρρώστιες. Ταυτόχρονα ομορφαίνει χαρίζοντας, λαμπερό δέρμα και γερά νύχια.

Eπιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι η κατανάλωση του βοηθά την καρδιά, καταπολεμά τον διαβήτη, προστατεύει από τον καρκίνο και τις φλεγμονές, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τις φλεγμονές και βοηθά τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Σύμφωνα με τις ίδιες  μελέτες η  κατανάλωση λιναρόσπορου συνδέεται άμεσα  με την μείωση της χοληστερόλης. Μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, έδειξε ότι όσοι διαβητικοί  άρχισαν να καταναλώνουν τον λιναρόσπορο είχαν επίπεδα γλυκόζης στο αίμα κατά 28% χαμηλότερα μια ώρα μετά το φαγητό από εκείνους που δεν κατανάλωναν!

Πολλοί διατροφολόγοι συμβουλεύουν τους ασθενείς τους με διαβήτη, να τρώνε καθημερινά λιναρόσπορο.

Τι θα συμβεί άραγε αν ξεκινήσετε να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση τον λιναρόσπορο;

Ήδη μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ο λιναρόσπορος μπορεί:

Να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η ίνες στο λιναρόσπορο μπορεί να σας ανακουφίσουν από τη δυσκοιλιότητα.

Να μειώσει τη χοληστερόλη του αίματος και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η διαλυτή ίνα στο λιναρόσπορο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά να αποφευχθεί η δημιουργία αθηρωματικής πλάκας, η οποία μπορεί να φράξει τις αρτηρίες και να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Η ίνα επίσης πιστεύεται ότι μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, σημαντικό για άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Να μειώσει την οστική απώλεια. Μια μελέτη σε διαβητικά ποντίκια έδειξε ότι υπήρχε επιβράδυνση στην απώλεια οστικής μάζας μετά από διατροφή με λιναρόσπορο, χάρη στη συγκέντρωση των λιπαρών οξέων.

Να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους. Ο λιναρόσπορος διαστέλλεται όταν προσλαμβάνεται, κάνοντάς σας να αισθάνεστε χορτάτοι.

Να αυξήσει την ανοσία. Το α-λινολενικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή, κάνοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί καλύτερα. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ο λιναρόσπορος μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτοάνοσων και φλεγμονωδών παθήσεων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση και ο λύκος.

Να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο λιναρόσπορος κατέχει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου, ιδιαίτερα του παχέος εντέρου και του μαστού. Το όφελος βασίζεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λιγνάνες, οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη όγκων.

Βοηθά σε όσους υποφέρουν από γαστρίτιδα να μειωθεί η φλεγμονή βλεννογόνου του στομάχου.

Είναι απαραίτητο να πούμε και κάποια σημαντικά πράγματα σχετικά με την λήψη αυτών των θαυματουργών σπόρων.

Πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στο ότι λήψη του λιναρόσπορου πρέπει να είναι σε ωμή μορφή. Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε ακούσει ότι απαγορεύεται αυστηρά να τηγανίζεται με το λινέλαιο. Ο λόγος είναι ότι τα ωφέλιμα λιπαρά που περιέχει μετατρέπονται σε άκρως βλαβερά λιπαρά για την υγεία, όπου αντί να μας προφυλάσσει από καρκίνο τον προκαλεί. Για αυτό το λιναρόσπορο να μη τον προσθέτετε στο ψωμί και σε άλλα αρτοσκευάσματα. Το καλύτερο θα ήταν τους σπόρους να τους προσθέσετε ήδη σε κάποιο έτοιμο φαγητό ή σαλάτα. Οι ολόκληροι σπόροι θα πρέπει να μουλιάσουν στο νερό για τουλάχιστον δυο ώρες.

Επίσης, να αποφεύγετε να αγοράζετε ήδη αλεσμένους τους σπόρους.

Δείτε το βίντεο.

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *