Αυτός είναι ο νέος τρόπος να κάνεις τις αγορές σου από το ίντερνετ-Πιο γρήγορος και πιο ασφαλής

alphabanksecureweb1070

Το γυναικείο μυαλό είναι παντοδύναμο.

Μπορεί να θυμηθεί τι συνέβη πριν οχτώ χρόνια (και 18 μην σας πω) την ίδια μέρα και ώρα, τι φορούσαμε τότε, από που το είχαμε αγοράσει. Η μνήμη μας μπορεί να ανακαλέσει τα πάντα: ονόματα, διευθύνσεις, καταστάσεις, πρόσωπα και πράγματα. Θυμόμαστε τον αριθμό της ταυτότητας και το ΑΦΜ μας (μεταξύ μας, δύσκολο) και την πινακίδα του αυτοκινήτου (καλά σε αυτό δεν παίρνουμε και όρκο).

Με μια δόση υπερβολής για όσους υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες δεν τα πάμε καλά με τους πάσης φύσεως αριθμούς, είναι γεγονός ότι πρέπει να θυμόμαστε χιλιάδες άλλους κωδικούς και συνθηματικά. Και καλά τα γενέθλια των αγαπημένων μας, κολλητών και φίλων και φυσικά τις επετείους, έχουμε κάθε λόγο να τα θυμόμαστε, τους τραπεζικούς κωδικούς όμως γιατί;
Πολύ δε, περισσότερο όταν θέλουμε να κάνουμε online αγορές και να πληρώσουμε με την πιστωτική ή τη χρεωστική μας κάρτα. Εκεί που θέλεις να κάνεις το γρήγορο κλικ για να μην χάσεις την προσφορά στο αγαπημένο σου e-shop και δεν θυμάσαι τον κωδικό της κάρτας. Πάει η συναλλαγή, πάει η προσφορά, πάει και η καλή διάθεση.

Είναι γεγονός ότι με την ασφάλεια στις ηλεκτρονικές αγορές όταν η πληρωμή γίνεται με κάρτα δεν πρέπει να παίζουμε και οι τράπεζες έχουν φροντίσει γι’ αυτό, έστω και αν κάποιες φορές τα συστήματα απαιτούν και δύο και τρεις κωδικούς στην σειρά μέχρι να επιβεβαιώσουν μια χρέωση της κάρτας μας. Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Επίσης, είναι γεγονός ότι όλες και όλοι έχουμε χιλιάδες πράγματα στο μυαλό μας και, αν πιεστούμε, έναν ακόμη κωδικό θα τον θυμηθούμε. Πλέον όμως δεν χρειάζεται και φρόντισε η Alpha Bank γι’ αυτό.

Με την αναβαθμισμένη υπηρεσία της Alpha SecureWeb, οι κάτοχοι πιστωτικών και χρεωστικών καρτών έκδοσης Alpha Bank (Visa, Mastercard και American Express) αποδεσμευόμαστε από την ανάγκη να θυμόμαστε πολύπλοκα και διαφορετικά ονόματα χρήστη και κωδικούς. Αρκεί το κινητό μας και ένα απλό μήνυμα (SMS).

Με την εγγραφή τους στην υπηρεσία Alpha SecureWeb, οι χρήστες λαμβάνουν μέσω SMS στο κινητό τους ένα μοναδικό κωδικό μιας χρήσης (One Time Password – OTP) και το πληκτρολογούν για την επιβεβαίωση κάθε συναλλαγής τους.

Shutterstock

Η όλη διαδικασία της εγγραφής είναι εξαιρετικά απλή και θα χρειαστεί να το κάνουμε μόνο μία φορά, όταν θελήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια online αγορά. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται μία οθόνη που ζητά από τον χρήστη να συμπληρώσει κάποια στοιχεία της κάρτας του και να επιβεβαιώσει το κινητό του τηλέφωνο. Από την επόμενη αγορά του, θα μπορεί να λαμβάνει στο κινητό του τον κωδικό μιας χρήσης, ώστε να ολοκληρώνει τις συναλλαγές του με μέγιστη ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank, μέσω της υπηρεσίας Alpha SecureWeb, προστατεύει τις αγορές στο διαδίκτυο, αποτρέποντας την μη εξουσιοδοτημένη χρήση των στοιχείων της κάρτας. Το Alpha SecureWeb αφορά τις υπηρεσίες ασφαλείας «Verified by Visa», «Mastercard SecureCode» και «American Express SafeKey», τα σήματα των οποίων εμφανίζονται σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα. Η υπηρεσία παρέχεται χωρίς χρέωση και λειτουργεί ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας για τις κάρτες έκδοσης της τράπεζας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *