Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες θέλουν να έρθει ο επόμενος χειμώνας -Τον βρήκαμε στο δάσος της Chanel [εικόνες]

chanel-show-fall-2018-708

Ο Κarl Lagerfeld αφού έντυσε όσο πιο Chanel γινόταν τις γυναίκες, τις έβγαλε βόλτα στο δάσος…

Κυριολεκτικά….

Παρότι η Ανοιξη έχει κάνει και -τυπικά- το ντεμπούτο της, ο Karl Lagerfeld έκανε σκιπ δυο εποχές και έφερε το Φθινόπωρο στην καρδιά του Παρισιού. Και ήταν τόσο ωραίο αυτό που παρουσίασε που έκανε τις γυναίκες να ανυπομονούν για την ερχόμενη φθινοπωρινή-χειμερινή σεζόν, την ίδια ώρα που προσμένουν το καλοκαίρι.

Και όλα αυτά για τη συλλογή που το Harper’s Bazaar χαρακτήρισε ως την καλύτερη μέχρι τώρα του Karl Lagerfeld. Τη συλλογή Fall-Winter 2018/19 Ready-to-Wear της Chanel.

Οχι άδικα.

Χρώματα ζεστά, γραμμές vintage αλλά σημερινές, με μια αίσθηση γλυκιάς μελαγχολίας, εντυπωσιακά τυπώματα φύλλων και η επιστροφή του ανεναωμένου LBD. Με χρωματιστά, φούξια και ηλεκτριίκ γάντια. Για τις γυναίκες που θέλουν να ντύνονται σαν τη σύγχρονη εκδοχή των θρυλικών σταρ του σινεμά.

Για την παρουσίαση της συλλογής, το Grand Palais αυτή τη φορά μετατράπηκε σε δάσος. Φθινοπωρινό δάσος. Δέντρα γυμνά, και ένα παχύ στρώμα από φύλλα, κλαδιά και βρύα.

Και κάπου εκεί, μέσα από την ομίχλη, άρχισαν να ξεπροβάλλουν τα μοντέλα με τις δημιουργίες του Karl Lagerfeld.

Η χρωματική παλέτα 

Κόκκινο, πορτοκαλί, μουντά πράσινα (στην απόχρωση του πεύκου αλλά και αυτής που έχουν τα βρύα), καφέ, σαν αυτό του φλοιού των δέντρων και γκρι, τυπώματα φύλλων σε όλα αυτά τα χρώματα, αλλά και ασπρόμαυρα (δεν θα μπορούσε να λείπει η διχρωμία λευκού-μαύρου που αποτελεί κάτι σαν υπογραφή για τον γαλλικό Οίκο μόδας).

… φθινοπωρινές και οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά 

Και καθώς η Chanel γυναίκα διακρίνεται για την προσοχή στη λεπτομέρεια, σε αυτή τη συλλογή η λεπτομέρεια έχει αύρα φθινοπωρινή. Κουμπιά-κοσμήματα με φύλλα, ιδιαίτερες ανάγλυφες κοτσίδες, κολιέ και βραχιόλια με γυάλινες χάντρες και πέρλες, σκουλαρίκια cabochon.

Το τουίντ εμφανίζεται τόσο στην κλασική του εκδοχή, όσο και σε άλλες εκδόσεις, χνουδωτό, φθαρμένο ή πλεκτό και εναλλάσσεται στις δημιουργίες με ποπλίνα, βαμβακερούς καμβάδες, μαλακά πλεκτά και τον βασιλιά των υφασμάτων το βελούδο.

Μπότες πάνω από το γόνατο, μπότες πιο χαμηλές και κλασικά brogues σε οξειδωμένο κίτρινο χρυσό.

Γάντια (κομμένα) σε έντονο ροζ και ηλεκτρίκ, μανσέτες από ψεύτικη γούνα αλλά και φτερά. Τεράστια κασκόλ για τα πρώτα κρύα.

«Chanel είναι η ίδια η ζωή, ρούχα τα οποία έχουν τη ζωή μέσα τους», λέει ο Karl Lagerfeld.

Η συλλογή 

Τα ρούχα ακολουθούν τη γραμμή του σώματος, είναι κατά κύριο λόγο μακριά. Οι ώμοι είναι πιο τετράγωνοι, σε ορισμένες περιπτώσεις αποκτούν και όγκο. Στο λαιμό το κόψιμο είναι πάντα αυστηρό, είτε αφήνοντάς τον τελείως ελεύθερο, είτε… στολίζοντάς τον με αυστηρούς γιακάδες. Κάποιες φορές καλύπτεται από τα ψηλά ζιβάγκο.

Κάποια πανωφόρια θυμίζουν πόντσο…

Το θρυλικό τουίντ σακάκι της Chanel σε δυο εκδοχές: Μια πιο μακρυά ως τη μέση του μηρού και μια πιο crop, ως τη μέση.

Το σακάκι του Chanel ταγιέρ είναι στενό στη μέση και αποκτά όγκο καθώς ανοίγει προς τα κάτω. Οι φούστες είναι σε pencil γραμμή. Τα παλτό σταυρωτά.

Τα εξώραφα δημιουργούν ένα ενδιαφέρον παιχνίδισμα.

Τα μανίκια, κάποιες φορές, έχουν όγκο, με ιδιαίτερα νταραπαρίσματα και καταλήγουν σε… καμπάνες.

Οι φούστες και τα φορέματα έχουν σκισίματα, κάνουν κλος στο τελείωμα, είναι στενά μέχρι κάτω από τη μέση και ανοίγουν στη συνέχεια.

Τα παντελόνια αποκτούν όγκο.

Τα παλτό… γλείφουν το πάτωμα, έχουν φαρδιά μανίκια και μανσέτες δίνοντας την αίσθηση κάπας. Σε ορισμένες δημιουργίες οι μανσέτες είναι κεντημένες με φτερά. Γιατί η Chanel γυναίκα δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια είπαμε…

Το ντεμπούτο της τσάντας «31»

Με τη συλλογή αυτή κάνει το ντεμπούτο της και μια ολοκαίνουρια τσάντα, η οποία εμπλουτίζει την τεράστια συλλογή αξεσουάρ της Chanel. Δημιουργία του Karl Lagerfeld φυσικά. Το όνομά της ένας διψήφιος αριθμός. «31». Πρόκειται για μια μεγάλη shopping τσάντα που θα κυκλοφορήσει φυσικά σε διάφορες εκδοχές, από μαλακό και καπιτονέ δέρμα συνδυασμένο με βαμβακερούς καμβάδες με τυπώματα ή τουίντ.

Η τσάντα 11.12 αποκτά μια πιο.. φθινοπωρινή αίσθηση και διακοσμείται με μοτίβα φλοιών δέντρων.

Η Chanel’s Gabrielle τσάντα, που έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι, επιστρέφει στη mini εκδοχή της και ταιριάζει με τα πάντα.

Η καμέλια, το λουλούδι σήμα κατατεθέν της Chanel μετατρέπεται από μόνη της σε μια εντυπωσιακή, λαμπερή, βραδινή τσάντα.

Μια ακόμη τσάντα, από πολύτιμη ρητίνη έχει τη μορφή ξύλου…

Το σοφιστικέ LBD 

Το επόμενο φθινόπωρο και τον επόμενο χειμώνα η γυναίκα Chanel θα είναι πιο σοφιστικέ. Και για αυτό το μικρό μαύρο φόρεμα επιστρέφει για να εκφράσει τον αισθησιασμό της Chanel γυναίκας.

Το μικρό μαύρο φόρεμα είναι κεντημένο με τούλι και οργάντζα, φοριέται με ιδιαίτερα τζάκετ.

Ενα άλλο LBD  συνδυάζει αριστοτεχνικά το δέρμα με τη δαντέλα. Τα μανίκια είναι ντραπέ.

Δερμάτινα, όμως είναι και τα παντελόνια τα οποία φοριούνται με σιφόν μπλούζες με φραμπαλάδες στους αγκώνες.

Κορδέλες διακοσμούν τα φορέματα ψηλά στο λαιμό, όπως και οι τούλινοι φραμπαλάδες στους γιακάδες, σε κάποια άλλα.

Κρεπ μπλούζες με ενίσχυση στα μανίκια.

Λεπτομέρειες σε ασημί χρώμα στη δαντέλα και στο μαύρο βελούδο δίνουν την απαραίτητη λάμψη.

Οι πούλιες είναι διακριτικές, όχι φανταχτερές αυτό το χειμώνα.

Εντυπωσιακές κάπες από ψεύτικη γούνα γίνονται το τέλειο πανωφόρι για τα δαντελένια φορέματα. Και όχι μόνο…

Αυτή είναι η χάρη της φύσης, σκληρή και εύθραυστη ταυτόχρονα. Της φύσης που αναγεννάται διαρκώς. Της φύσης με τη μοναδική λαμπρότητα και αγνότητα. Μια διαρκής επανάληψη της αναγέννησης που μας υπενθυμίζει ότι ο χρόνος δεν επηρεάζει τις εικόνες, το στιλ και τη γοητεία της Chanel.

Δείτε μερικά από τα άκρως εντυπωσιακά λουκ: 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *