Αυτή είναι η αιτία που «σκοτώνει» την επιθυμία των ανδρών για σεξ

reason-570

Παρά το γεγονός ότι επικρατεί η άποψη ότι η μειωμένη (ή υποτονική) σεξουαλική επιθυμία είναι ένα πρόβλημα που παρατηρείται κυρίως στις γυναίκες, η αλήθεια είναι ότι και ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών «ταλαιπωρείται» από αυτό.

Το άγχος, η κούραση και η κακή διάθεση είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που βάζουν «φρένο» στην αντρική ερωτική επιθυμία, αλλά δεν είναι οι μόνες.

Ο άντρας με έλλειψη επιθυμίας νιώθει ανίκανος και αβοήθητος μπροστά στο πρόβλημα και δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί.

Νιώθει ότι δεν μπορεί να καλύψει ένα ζωτικό κομμάτι της σχέσης και μια σημαντική ανάγκη της συντρόφου αλλά και δική του. Συνήθως ξεκινάει με προοδευτική αραίωση των σεξουαλικών επαφών, η διάρκεια της επαφής είναι σύντομη, και την επαφή τη διακατέχει μια μονοτονία και επαναληπτικότητα.

Συχνά οι άντρες δεν αναζητούν άμεσα λύση. Πιστεύουν ότι θα λυθεί μόνο του το πρόβλημα ή ότι πιθανόν είναι κάτι πρόσκαιρο.

Δυστυχώς, όσο περισσότερο χρόνο αποφεύγει να αντιμετωπίσει κάποιος το πρόβλημα, αυτό παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο και απαιτείται πολλή δουλειά (προσωπική αλλά και του ζευγαριού) για να επαναπροσδιοριστεί η σχέση και να ανανεωθεί η ερωτική επιθυμία.

Νέα ιταλική έρευνα λοιπόν αποκαλύπτει ότι ένας αναπάντεχος παράγοντας «σκοτώνει» την επιθυμία των αντρών για σεξ περισσότερο κι από την κατάθλιψη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 300 άνδρες, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάποια ερωτηματολόγια που εστίαζαν κυρίως στους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την σεξουαλική τους επιθυμία. 

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η νούμερο ένα αιτία που «σκοτώνει» την ανδρική ερωτική επιθυμία είναι όταν το σεξ γίνεται κατά παραγγελία. Δηλαδή όταν το σεξ γίνεται με σκοπό να γίνει ένα παιδί. 

Οι συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι ένιωσαν έντονο στρες και έλλειψη επιθυμίας όταν η γυναίκα ζητά να κάνουν σεξ συγκεκριμένες μέρες και ώρες με απώτερο σκοπό τη σύλληψη.

Στην περίπτωση αυτή οι άντρες χαλιούνται με την ιδέα ότι πρέπει να αποδώσουν στο κρεβάτι με πρόγραμμα και προτιμούν την αποχή.

Επιπλέον, άλλα ψυχολογικά αίτια είναι ο φόβος της αποτυχίας και η απουσία ερωτικών ερεθισμάτων και φαντασιώσεων.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *