Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2019: ΝΔ 39,85 %, ΣΥΡΙΖΑ 31,53%, ΚΙΝΑΛ 8,10%

xartis-ellada-ekloges-2019

Ριζική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό δίνουν τα… σχεδόν τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019 καθώς προκύπτει μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιτρέπει στον νέο πρωθυπουργό να κυβερνήσει απρόσκοπτα για την επόμενη 4 ετία.

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019 που δίνει η Singular Logic, στο 99,86% της ενσωμάτωσης, έχουν ως εξής:
Τε τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019

ΝΔ: 39,85%
ΣΥΡΙΖΑ: 31,53%
ΚΙΝΑΛ: 8,10%
ΚΚΕ: 5,30%
Ελληνική Λύση: 3,70%
Μέρα 25: 3,44%

Σημειώνεται ότι μένει εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 2,93%.

Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2019, οι έδρες

Τα αποτελέσματα αυτά, σε έδρες, με ενσωματωμένο πάντα το 99,86% του τελικού αποτελέσματος έχουν ως εξής:

ΝΔ: 158
ΣΥΡΙΖΑ: 86
ΚΙΝΑΛ: 22
ΚΚΕ: 15
Ελληνική Λύση: 10
Μέρα 25: 9

Βουλευτικές εκλογές 2019: Ορκίζεται σήμερα το μεσημέρι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Η επόμενη ημέρα των εκλογών, χάρη στην άνετη αυτοδυναμία που έδωσαν οι κάλπες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιτρέπουν στον νέο πρωθυπουργό, που ορκίζεται σήμερα το μεσημέρι, να ξεδιπλώσει το οικονομικό του πρόγραμμα και να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων, που θα συμβολίσουν και την νέα πολιτική περίοδο.

«Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας. Η Βουλή θα δουλέψει όλο το καλοκαίρι γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δήλωσή του στην Πειραιώς.
Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2019: Αποδέχθηκε την ήττα του ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως δήλωσε στην παρέμβασή του στο Ζάππειο, με την οποία αποδέχθηκε την ήττα του στις εκλογές, θα ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, ενώ εμφανίστηκε μάλλον ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αφού οι έρευνες έδιναν ακόμα μεγαλύτερη ήττα. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε οτι το μέγεθος της διαφοράς, «δεν συνιστά στρατηγική ήττα», και ανακοίνωσε την συνέχιση της προσπάθειας για την μετάλλαξη της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαμόγελα από την Φώφη Γεννηματά με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019

Ικανοποίηση επικρατεί και στην Χαριλάου Τρικούπη καθώς το ποσοστό του υπερβαίνει το ποσοστό των ευρωεκλογών και των εκλογών του 2015, και όπως δήλωσε η Φώφη Γεννηματά «διέψευσε τις Κασσάνδρες». Παρά τις εκτιμήσεις πολλών οτι η ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα εχει σοβαρές επιπτώσεις στην εκλογική δυναμική του κόμματος, η εκτίμηση δεν επιβεβαιώθηκε.

Ικανοποίηση επικρατεί και στο ΚΚΕ, ενώ αντίθετα Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης πανηγυρίζουν για την είσοδό τους στην Βουλή, που ακόμα και την ώρα του exit poll δεν θεωρούνταν δεδομένη.

Στα πολύ θετικά της εκλογικής αναμέτρησης να σημειωθεί η απουσία της Χρυσής Αυγής από την επόμενη Βουλή, καθώς το νεοναζιστικό μόρφωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 3%. Η έξοδος από την Βουλή της Χ.Α. σε συνδυασμό με την κατάληξη της δίκης που αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες, μπορεί να εκτιμηθεί ως η αρχή του τέλους της οργάνωσης.
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *