Αποκαλυπτική έρευνα: Γιατί οι κάτω των 40 έκοψαν το σεξ

ερωτας-696x365

Μπορεί να πιστεύουν ότι βρίσκονται στην καλύτερη ηλικία, την πιο παραγωγική, την πιο ενθουσιώδη, ωστόσο, όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Millenials και Gen Z έχουν προβλήματα και ανάμεσα σε αυτά είναι ότι δεν κάνουν σεξ.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η National Post, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως το ζήτημα αφορά περισσότερο την Gen Z, όσους δηλαδή είναι στα 24 και κάτω. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στα Archives of Sexual Behaviour, οι Millennials κάνουν λιγότερο σεξ σε σύγκριση με τους γονείς τους, όταν εκείνοι βρίσκονταν στην ηλικία τους. Πρόσφατη βρετανική μελέτη διαπίστωσε πως ένας στους οκτώ ηλικίας 26 ετών δεν έχει έρθει σε σεξουαλική επαφή για πρώτη φορά. Το 1/3 των Αμερικανών ανδρών ηλικίας 18-29 δεν έκαναν σεξ ούτε μια φορά το 2018.

Τα smartphones και τα apps «χακάρουν» τη σεξουαλική ζωή
Gen Z και Millenials φαίνεται πως ενδιαφέρονται περισσότερο για τα smartphones παρά για το αντίθετο φύλο. Αυτό, άλλωστε, το είχε επιβεβαιώσει και έρευνα που διαπίστωσε πως οι Millenials θα αποχωρίζονταν οικογένεια, φίλους και σεξ για τα κινητά τους. Εφαρμογές, όπως το Netflix και το Youtube, ανταγωνίζονται στα ίσα το σεξ και το «σκοτώνουν». Οι νέοι δέχονται πιέσεις από παντού, από δουλειά, γονείς, υποχρεώσεις, οπότε θέλοντας να χαλαρώσουν προτιμούν να δουν μια σειρά, παρά να κάνουν σεξ.

Εθισμός στα smartphones σημαίνει μείωση των αλληλεπιδράσεων με το αντίθετο φύλο. Πώς να συναντήσεις ανθρώπους όταν όλοι βρίσκονται στο smartphones τους 24ώρες το 24ωρο; Σε αντίθεση με όσα λένε περί ανάπτυξης των σχέσεων μέσω των social media, η αλήθεια είναι πως κάνουν τις σχέσεις πιο απρόσωπες, καθώς ακόμη και κοντινοί μας άνθρωποι γίνονται online φίλοι πίσω από μια οθόνη. Ακόμη και τα dating apps, που προσφέρουν απλόχερα σεξ στους χρήστες τους, αποτυγχάνουν να τους κάνουν ευτυχισμένους, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τους απομακρύνουν.

Συντάκτης του Medium υποστηρίζει πως η digital ντοπαμίνη, όπως την ονομάζει, γεμίζει τα κεντρικά του εγκεφάλου. Μάλιστα, περιγράφει ένα περιστατικό που είπε «γεια» σε μια πιθανότατα Millennial στο γυμναστήριο και εκείνη σαν να σάστισε. Οι Millennials και η Gen Z δεν είναι πολύ σφιγμένη, αλλά είναι όλοι ανήσυχοι για το μέλλον, καθώς δεν ξέρουν πώς να συνδυάσουν δουλειά και ευχαρίστηση. Η ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής μας είναι τρομακτική και το σεξ γίνεται πολυτέλεια. Φαίνεται πως είναι δύσκολο να είσαι νέος στη σημερινή κοινωνία.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *