Αξιοποίησε τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν με τη συνταγή που θα τα κάνει ανάρπαστα

kokkina-avga-5700

Το Πάσχα πέρασε. Οι διακοπές έλαβαν τέλος, οι ταξιδιώτες επιστρέφουν σιγά σιγά στην πρωτεύουσα.

Αυτό που περίσσεψε -όπως και κάθε Πάσχα- είναι το φαγητό. Αρνάκια, κατσικάκια, τσουρέκια, κουλούρια και κόκκινα αυγά, είχαν την τιμητική τους. Και παρά το γεγονός ότι πάλι φάγαμε πολύ, σχεδόν όλα τα παραπάνω θα τρώγονται για καιρό ακόμα.
Οι συνταγές που μπορούμε να κάνουμε με το κρέας πολλές.

Η πιο διάσημη, το φρικασέ. Το τσουρέκι μπορεί άνετα να γίνει η βάση μιας υπέροχης πουτίγκας και τα κουλουράκια να χρησιμοποιηθούν αντί των σαβαγιάρ σε έναν κορμό παγωτού. Τι γίνεται όμως με τα αυγά;

Στο σάιτ του Έκτορα Μποτρίνι βρήκαμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πεντανόστιμη συνταγή που θα μετατρέψει τα απλά κόκκινα αυγά σας σε ένα πρώτο (φουλ απολαυστικό) πιάτο. Με αυτή τη συνταγή και καλή παρέα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα πετάξετε τίποτα.

Η διαδικασία είναι απλή.

Καθαρίζετε και κόβετε στη μέση με ένα μαχαίρι όλα τα αυγά.

Προσοχή! Καθαρίζετε κάθε φορά το μαχαίρι ώστε να μην γεμίζετε το ασπράδι με κρόκο.

Για κάθε 6 αυγά προσθέτουμε ¼ φλιτζάνι μαγιονέζας ή μουστάρδας και περίπου 2 κ.γ. πάπρικας ή πιπεριού και ό, τι άλλο σκεφτείτε. Από αλλαντικά μέχρι φρέσκα μυρωδικά.

Shutterstock
Shutterstock

Ωραίοι συνδυασμοί είναι αυτοί της μουστάρδας και μαγιονέζας με πάπρικα ή τυρί κρέμα και άνηθο ή στραγγιστό γιαούρτι και της μαγιονέζας με πάπρικα ή μουστάρδα και ψιλοκομμένο μπέικον με πιπέρι ή κορυφές από σπαράγγια με πιπέρι.

Ανακατέψτε τα υλικά που έχετε επιλέξει και γεμίστε με το μίγμα τα άδεια ασπράδια. Απολαύστε!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...