Αν χρειάζεστε κάτι για να αισθανθείτε καλύτερα, αυτές οι τροφές θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας κάνουν να χαμογελάσετε!

eggs-banana_660

Ποιες τροφές μας φτιάχνουν τη διάθεση

Όλοι μας χρειαζόμαστε κάτι να μας φτιάξει την διάθεση πού και πού. Και δεν είναι λίγες οι φορές που θα στραφούμε στο φαγητό για να το κάνουμε αυτό. Αν και, όπως γνωρίζουμε, ένα τεράστιο μπολ μακαρόνια με τρομακτικές ποσότητες τυριού, μάλλον δεν θα μας κάνει και τόσο καλό. (Ναι, μας πονάει κι εμάς αυτή η γνώση.) Υπάρχουν όμως και τροφές που είναι πεντανόστιμες, και μπορούν να μας φτιάξουν την διάθεση χωρίς να μας φορτώνουν με κενούς υδατάνθρακες και λιπαρά. Ποιες είναι αυτές;

Σολομός

Ο σολομός μας προσφέρει μια πολύ γερή δόση λιπαρών ω-3, που είναι αναγκαία για την παραγωγή ενέργειας, την κυκλοφορία του αίματος και την εγκεφαλική λειτουργία. Επιπλέον, προφυλάσσουν την υγεία της καρδιάς μας. Ένας υγιής οργανισμός είναι ένας χαρούμενος οργανισμός.

Μπανάνα

Βάλτε και μια μπανάνα στο πρωινό σας τις ημέρες που ξυπνάτε με κακή διάθεση. Είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και μας κάνει να νιώθουμε χορτασμένοι για περισσότερη ώρα. Και, ξέρετε, όσο τα θρεπτικά της συστατικά το κάνουν αυτό, εσείς απολαύστε την τέλεια γεύση.

Φακές

Μας προσφέρουν πρωτεΐνη, μας προσφέρουν τεράστια αποθέματα ενέργειας με τις φυτικές τους ίνες, και περιέχουν σίδηρο. Οι φακές δικαιολογημένα είναι μια τροφή που μας κάνει χαρούμενους, επειδή μας προσφέρουν τόσα πολλά, και με τόσο λίγες θερμίδες.

Αυγά

Τα έχουμε ξαναπεί. Αν θέλετε να χάσετε κιλά και να έχετε ενέργεια που διαρκεί μέσα στην μέρα, τα αυγά είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να φάτε το πρωί. (Εντάξει, μετά από την ευλογημένη πρώτη γουλιά του καφέ). Σίδηρος, πρωτεΐνη, βιταμίνες Β και D, και περίπου δεκαπέντε χιλιάδες τρόποι να τα μαγειρέψουμε, για να μην βαρεθούμε ποτέ.

Τσάι με ginger

Λατρεύουμε το ginger, επειδή μπορεί να απογειώσει πολλά πιάτα με την ιδιαίτερη γεύση του. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και περιέχει πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Συνεπώς, βράζουμε νερό με φρέσκο ginger μέσα, για 5-10 λεπτά, ρίχνουμε και λίγες σταγόνες λεμόνι, και είμαστε έτοιμοι.

Ξηροί καρποί

Καλά λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα! Οι ξηροί καρποί είναι στην ουσία μικροσκοπικά πλήρη γεύματα. Συνεπώς, ποτέ δεν είναι κακή ιδέα να τους χρησιμοποιήσουμε για να εμπλουτίσουμε τα πιάτα μας, ή να φάμε μια μικρή μερίδα για να τονωθούμε.

iatronet.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...