ΑΚΥΡΗ Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

wp_20161031_18_13_21_pro

Αυτό, και άλλα θέματα, που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας.

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Χωρίς εντάσεις, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας. Εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν την πόλη της Έδεσσας, αλλά και τις τοπικές κοινότητες που απαρτίζουν το δήμο. Συζητήθηκαν  και λήφθηκαν αποφάσεις, για δύο θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, και δεκαπέντε , τεχνικά, οικονομικά και ειδικά.

 

Ρώτησε η  κ. Ταμβίσκου, σχετικά με την έκδοση εξοφλητηρίων από τη υπηρεσία ύδρευσης, τα οποία αφορούν κάθε φορά παλαιότερες οφειλές, καθώς, και για το γηροκομείο, απευθύνθηκε στο  Δήμαρχο, αφού ο Δήμος έχει συμμετοχή 51% .

Η απάντηση του  Δημάρχου ήταν,   πως ο δήμος έχει μπει στη διαδικασία να ψάξει, δικαστικά,  ορισμένα θέματα  του γηροκομείου, και τα αποτελέσματα θα κάνουν μερικούς να κλάψουν.

Σχετικά με την  ύδρευση, η κ. Σδρου απάντησε, ότι η υπηρεσία το έχει ψάξει, δεν μπορεί να γίνουν διαφορετικά οι πληρωμές. Είναι δύσκολο, οικονομικά, για τους  δημότες, εάν κληθούν να πληρώσουν για ένα χρόνο, ταυτόχρονα, και ο Δήμος θα δυσκολευτεί στην πληρωμή του Φ.Π.Α.. Οι καταμετρήσεις είναι κανονικότατες, κανείς δε χρεώνεται, ούτε λιγότερο, ούτε παραπάνω.

Ο κ. Δασκάλου,  απόρησε, που δεν κλήθηκε ο Δήμος της Έδεσσας από το Δήμο Αλμωπίας, όταν πήγαν Σέρβοι και Βόσνιοι στο όρος Βόρας, σε ορισμένη τοποθεσία, για να τιμήσουν τους ήρωές τους.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κ. Γιάννουː «Δεν κληθήκαμε, είμαστε δυσαρεστημένοι, λυπάμαι ιδιαίτερα».

Ο κ. Δημητριάδης, ζήτησε να συσταθεί ειδική υπηρεσία στο Δήμο, ώστε να εξυπηρετεί προβλήματα των πολιτών. Ο Δήμαρχος έδειξε την ίδια διάθεση για το θέμα. Όπως ανακοίνωσε, θα το καλύψει  μέσα από πρόγραμμα το οποίο τρέχει, και πρόκειται να φροντίσει και άλλες ανάγκες.

Οκ. Φουνταλής  ζήτησε να ξαναγίνει έλεγχος στο νερό της Πλατάνης, όπου από ένα σημείο του χωριού και μετά, υπάρχουν παράπονα.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ  ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥː  Σχετικά με τον προαστιακό που εξαγγέλθηκε, ότι θα γίνει, και μάλιστα συζητήθηκε ξανά σε συνέντευξη τύπου στην Έδεσσα, αρχές Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, με την επίσκεψη κλιμακίου του Ο.Σ.Ε. με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Πετράκη,  στο νομό μας.

Ανάγνωσε, ψήφισμα διαμαρτυρία από το δίκτυο πολιτών, σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Γιούρος.

Εκπρόσωπος του δικτύου πολιτών, ανέφερε, πως το έργο πρέπει να γίνει, σε σύνδεση με, Αλμωπία, Έδεσσα, Σκύδρα, Γιαννιτσά. Είναι γνωστό, πως η τοπική κοινωνία το χρειάζεται, για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας, στην πράξη την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, αφού θα αποσυμφορηθούν οι δρόμοι, και γενικά με πολλαπλή ανταποδοτικότητα και στο θέμα της μετακίνησης προϊόντων, περιηγητών, κά

Το βασικό ερώτημα  στην όλη διαδικασία είναι, για ποιο λόγο αντιδρούν  στο έργο οι Βεροιώτες.

Η τοποθέτηση  του κ. Γιάννου ήταν σε συνάρτηση με τα τελευταία γεγονότα της επίσκεψης κλιμακίου του Ο.Σ.Ε στην περιοχή μας, πραγματικά αναρωτήθηκε, γιατί απουσίαζαν από την όλη διαδικασία ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Αλμωπίας. Αναρωτήθηκε από πού θα χρηματοδοτηθεί το έργο, αφού δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, και δεν ήξερε το κλιμάκιο από πού θα γίνει η χρηματοδότηση, του φάνηκε, δε, μπακαλίστικος  ο τρόπος με τον οποίο υπολογίστηκε, πρόχειρα, από τον κ. Πετράκη , διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Σ.Ε..

Συζητήθηκε, για ακόμα μια φορά, το θέμα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,

Δρόμων, στο Εκκλησοχώρι. Χρειάζονται αλλαγές σε ορισμένα σημεία.

Ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε από καρδιάς, την τεχνική υπηρεσία του δήμου, για τον αγώνα που έδωσε στην ανάδειξη δικτύου  ποταμοβραχιόνων της πόλης της Έδεσσας,  που είναι, ένα κομμάτι της καθημερινότητάς της.

Τα πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα τακτοποιήθηκε αφού πήρε ο δήμος χρήματα.

ΤΟ 13ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑː

Αφορούσε το δημοτικό λατομείο μαρμάρων στην περιοχή « Κουράδα », της Τ.Κ. Νησίου. Εδώ εισηγήθηκε η Νομική Υπηρεσία  του Δήμου σε αντιπαράθεση με το δικηγόρο του λατομείου.

Η εκπρόσωπος της  Ν.Υ,. κ. Πέτκου, διάβασε το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης. Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι,  η μίσθωση τυπικά δεν υπήρχε από το 2007, αφού δεν υπήρχε πλειοψηφία τότε. Απαγορεύτηκε η εκμετάλλευση,  από τη συγκεκριμένη εταιρεία, λόγω της μη έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Η μονοετής παράταση της μίσθωσης του δήμου, αφορά μόνο την αποκατάσταση του χώρου από τις καταστροφές, κατά τη διάρκεια της εκμετάλλευσης.

Η άποψη του δικηγόρου της εταιρείας, είναι να βγει η απόφαση από το δικαστήριο και να μην εμπλέκεται το σώμα του Δ.Σ..

Κ. ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ στην τοποθέτησή του ήταν καταλυτικός για την εταιρείαː

« εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια σ αυτό το θέμα. Δέκα χρόνια ασχολούμαστε. Ο χώρος, επάνω, μπήκε στο νατούρα.  Δόθηκε στην εταιρεία, για λίγο, για να  αποκαταστήσει την περιοχή.  Θα αξιοποιηθεί ο χώρος, τουριστικά, και όχι για την εξόρυξη μαρμάρων. Το λατομείο πρέπει να κλείσει », απευθυνόμενος δε προς το σώμα, είπε τα εξήςː « Να ζητήσουμε την αποκατάσταση του χώρου, εμείς θα ζητήσουμε αποζημίωση, για τη βλάβη που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια, από τη παράνομη λειτουργία του λατομείου, η περιοχή ».

ΣΟΝΤΡΑΣ ː Η εταιρεία δε σεβάστηκε το χώρο, και έφερε, απέναντι, την τοπική κοινωνία.

ΓΙΑΝΝΟΥː  Αδικούμε την εταιρεία από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση.

ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΑΚΥΡΗ Η ΜΙΣΘΩΣΗ.

Στο τελευταίο ειδικό θέμα, ζητήθηκε από την κ. Ιατρίδου να δώσει στοιχεία για το κολυμβητήριο, σχετικά με τα έσοδα και τα έξοδα. Το κολυμβητήριο στοιχίζει στο Δήμο 600 ευρώ, αφού το ηλεκτρικό ρεύμα δεν το πληρώνει η επιχείρηση.

meapopsi.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...