Ένας κήπος ανθισμένα ηλιοτρόπια στο Δημαρχείο Καστοριάς

IMG_E6100

Τι είναι αυτό που κάνει τα ηλιοτρόπια να ανθίζουν όσο οδεύουμε προς το χειμώνα; Πως μπορεί να ανθίσει ένα λουλούδι όταν οι συνθήκες δεν του το επιτρέπουν; Είναι δυνατόν;

Κι όμως είναι! Σε πείσμα των καιρών, κάθε ηλιοτρόπιο πάντα θα βρει τρόπο να στρέψει το βλέμμα του στον ήλιο και τις ρίζες του εκεί που υπάρχει υγρασία. Κάθε λουλούδι θα βρει τρόπο να αναπτυχθεί, ακόμα κι αν οι συνθήκες δεν το ευνοούν. Το ίδιο και κάθε ζωντανός οργανισμός, το ίδιο και οι άνθρωποι. Μπορεί οι συνθήκες να μας δυσκολεύουν αλλά αυτό που μας κινητοποιεί και μας μεγαλώνει είναι η έμφυτη τάση που έχουμε για εξέλιξη, βελτίωση και ανάπτυξη του πλήρους δυναμικού μας. Η τάση να πραγματωνόμαστε.

Αυτή η τάση, δεν καταστρέφεται ποτέ, παρά μόνο με την ολοκληρωτική καταστροφή του οργανισμού. Αυτή την τάση τη βλέπουμε κάθε μέρα στις γυναίκες που αναζητούν βοήθεια στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς. Γυναίκες μαχήτριες αλλά δυσκολεμένες. Γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται αλλά δεν δίστασαν να ζητήσουν βοήθεια. Γυναίκες που πήραν τον εαυτό τους από το χέρι και απαίτησαν φροντίδα.

Αυτές τις γυναίκες θέλουμε να τιμήσουμε!

Όλες αυτές που ήρθαν και αντιστάθηκαν σε μια άνιση κοινωνία. Όλες εκείνες που επειδή γεννήθηκαν γυναίκες, χρειάστηκε να καταβάλλουν μεγαλύτερο κόπο να υπάρξουν. Τις γυναίκες μας, τις μαμάδες μας, τις φίλες μας, τις αδερφές μας, τις γειτόνισσες, τις Ελληνίδες, τις αλλοδαπές, τις προσφύγισσες, τις ρομά, τις άνεργες, τις εργαζόμενες, τις κακοποιημένες, αυτές που χρειάζεται να ζήσουν με αναπηρία ή χρόνιο νόσημα και όλες εκείνες που πρέπει να επιβιώσουν σε μια κοινωνία που τους διδάσκει πως είναι κατώτερες.

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς εγκαθιστά μια εικαστική εγκατάσταση στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου Καστοριάς με τίτλο «Ένας κήπος ανθισμένα ηλιοτρόπια το χειμώνα!» τιμώντας εκείνες τις γυναίκες που ήρθαν, που δεν ήρθαν, που το σκέφτηκαν να έρθουν και που θα έρθουν, στέλνοντας ένα μήνυμα ενδυνάμωσης σε όλες τις γυναίκες. Δεν είσαι η μόνη! Δεν είσαι μόνη.

Την εικαστική εγκατάσταση επιμελήθηκε ο εικαστικός Μάρκος Ντέμκας.
Ευχαριστούμε τους Εθελοντές:
Κιορπελίδου Αθηνά
Κιοσσέ Νικόλαο
Ρήμο Αργύρη
Ρήμο Κώνσταντίνο
Τζαβέλλα Νικόλαο

Ευχαριστούμε για την Υποστήριξη:
το Μεζεδοπωλείο «Γραμμόφωνο»
το Κατάστημα Ηλεκτρολογικού Υλικού «Ηλεκτρόνιο»
το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Γυαλιού «Παπαβασιλείου»
Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς

 

 

 

Κοινοποίηση:

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *