Ένας ακόμη κολοσσός της μόδας, η Macy’s and Bloomingdale’s, καταργεί την αληθινή γούνα

FURBAN-MACYS

Η εταιρεία στη οποία ανήκουν οι δημοφιλείς αλυσίδες καταστημάτων υποχώρησε στο ολοένα και πιο πιεστικό αίτημα των οργανώσεων προστασίας των ζώων

Η εταιρεία στη οποία ανήκουν οι αλυσίδες αμερικανικών καταστημάτων Macy’s και Bloomingdale’s ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα σταματήσει να πουλά αληθινή γούνα από τις αρχές του 2021, υποχωρώντας σε ένα ολοένα και πιο πιεστικό αίτημα των οργανώσεων προστασίας των ζώων.«Παρακολουθούμε στενά τις τάσεις των καταναλωτών και των εταιρειών, ακούμε τους πελάτες μας και αναζητούμε εναλλακτικές στη γούνα», δήλωσε ο Τζεφ Τζενέτ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Macy’s Inc. «Ακούσαμε τους συναδέλφους μας (…) Οι μάρκες των Macy’s ήδη δεν χρησιμοποιούν γούνα, οπότε το φυσικό επόμενο βήμα είναι να επεκταθεί η πρακτική αυτή σε όλη την εταιρεία», πρόσθεσε.

Η εταιρεία τονίζει ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς η εταιρεία θα συνεχίσει να «προσφέρει εναλλακτικές με ψεύτικες γούνες υψηλής ποιότητας».

Ολοένα και περισσότερα μεγάλα ονόματα στον χώρο της ένδυσης αποφασίζουν να σταματήσουν να πωλούν πραγματική γούνα, ακολουθώντας το παράδειγμα του ιταλικού οίκου μόδας Prada, ο οποίος ανακοίνωσε τον Μάιο ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει αληθινή γούνα στις κολεξιόν του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To δε vegaia.gr γράφει:

Ένας ακόμη κολοσσός της μόδας, η εταιρεία λιανικής Macy’s and Bloomingdale’s, εντάσσεται στη λίστα των επιχειρήσεων που καταργούν τη γούνα. Με ανακοίνωσή της η εταιρεία, ενημέρωσε χθες το κοινό ότι σταματά την πώληση αληθινής γούνας μέχρι το τέλος του 2020. Η απόφαση αυτή θα έχει εφαρμογή σε όλα τα ιδιωτικά εμπορικά σήματα της εταιρείας καθώς και σε προϊόντα των συνεργατών της. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης η εταιρεία θα κλείσει τα σημεία στα οποία πωλούσε γούνα.

Η Macy’s, Inc. διαθέτει περίπου 680 καταστήματα με την επωνυμία Macy’s and Bloomingdale’s, και άλλα περίπου 190 ανάμεσα στα οποία τα Bloomingdale’s The Outlet, Bluemercury, και Macy’s Backstage.

Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε προς το τέλος της γούνας. Ήδη μεγάλα ονόματα της μόδας λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειονότητα των καταναλωτών καταδικάζει την αναπόφευκτη βία της παραγωγής γούνας, σταματούν να χρησιμοποιούν αληθινή γούνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: ArmaniGucci, Prada Group, Channel, MichaelKors, Furla, Jimmy Choo, Zara, Versace, Esprit, Hugo Boss, Calvin Clein, Tom For, The North Face, Burberry, Diane Von Furstenberg και πάρα πολλοί άλλοι. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τις επιχειρήσεις που δεν πουλάνε γούνα στο Fur Free Retailer Program και εδώ οι αγορές που έχουν καταργήσει τη γούνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *