Πόσο επικίνδυνη είναι η πισίνα για την υγεία μας; Οι κίνδυνοι που κρύβονται στα νερά της..

xfb3fa8039f9ad71295932270ce472c7a_XL.jpg.pagespeed.ic.DGxF-wABXj

όλοι ονειρευόμαστε τις δροσιστικές βουτιές μας! Επειδή όμως σε αρκετές περιπτώσεις η θάλασσα ενδεχομένως να πέφτει λίγο μακριά, μία πισίνα είναι η όαση που θα μας προσφέρει λίγες στιγμές χαλάρωσης.

 

Η επιλογή της κατάλληλης πισίνας από την άλλη πλευρά, είναι θέμα μείζονος σημασίας, γιατί μία φαινομενικά  “αθώα” βουτιά μπορεί να μας ταλαιπωρήσει με κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα

Οι κίνδυνοι της πισίνας

Μία πισίνα που καθαρίζεται με χλώριο, καταστρέφει τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου της γυναίκας. Τι σημαίνει όμως φυσιολογική χλωρίδα;  Μέσα στον κόλπο μίας γυναίκας, φυσιολογικά βρίσκονται:

  • #Τα μικρόβια που υπάρχουν από τότε που ήταν παιδί
  • #Κάποιοι μύκητες που απέκτησε μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή της
  • #Ο Γαλακτοβάκιλλος, που εμφανίζεται στον κόλπο μόλις ξεκινήσει η περίοδος

Όταν λοιπόν μπούμε σε μία πισίνα με χλώριο, καταστρέφεται κυρίως ο Γαλακτοβάκιλλος, που προστατεύει τις γυναίκες από οποιαδήποτε άλλα μικρόβια. Γι’ αυτό ένα από τα πλέον συνηθισμένα “κρούσματα” των διακοπών, είναι οι μυκητιάσεις, με φαινόμενα όπως έντονη ενόχληση και περίεργη οσμή.

Από την άλλη πλευρά, αν  το νερό της πισίνας είναι καθαρό και τα επίπεδα χλωρίου είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια, δεν παύει να υπάρχει και το ενδεχόμενο Κολπίτιδας.  Η συγκεκριμένη νόσος όμως, παρά το ότι είναι ευρέως γνωστό, δεν προκύπτει από την ίδια την πισίνα, αλλά κυρίως από την παρατεταμένη παραμονή της γυναίκας με βρεγμένο μαγιό, όπου δημιουργείται έντονη υγρασία στον κόλπο! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη θάλασσα!

Ενα ακόμη θέμα που αμελούν οι γυναίκες, είναι να βγάλουν το ταμπόν αμέσως μόλις τελειώσουν το μπάνιο τους στην πισίνα, το οποίο στεγνώνει μέσα στον κόλπο, εντείνοντας τις πιθανότητες να εμφανιστεί κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα.

Το συμπέρασμα είναι, ότι οι βουτιές σε μία πισίνα μπορεί να είναι ασφαλείς, αρκεί να επιλέξετε την κατάλληλη και να δώσετε ιδιαίτερο βάρος στην προσωπική σας υγιεινή. Φροντίστε να αλλάζετε άμεσα μαγιό και να κάνετε ένα γρήγορο ντους μετά το κολύμπι στην πισίνα, πλένοντας την ευαίσθητη περιοχή με ένα αντισηπτικό υγρό.

Ευχαριστούμε τον Dr. Νικόλαο Ναούμ, Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία
210 8835100 / 200
www.ananeosi.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...