Δήλωση βόμβα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό ¨ολοι μαζί μπροστά” Χρήστου Παρχαρίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ1.
Ο κ. Παρχαρίδης ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι βρίσκονται στην πόλη μας παράξενοι εξωθεσμικοί παράγοντες που δεν έχουν καμία σχέση με την Καστοριά και το δήμο, και οι πληροφορίες λένε ότι κάνουν «παιχνίδι» υπέρ του συνδυασμού που υποστηρίζεται με
παλαιοκομματικούς τρόπους και απαράδεκτες τακτικές και πιέσεις.
Πρόκειται για …προειδοποιητική βολή του συνδυασμού του Μανώλη Χατζησυμεωνίδη που έχει γίνει αποδέκτης πολλών…ύποπτων πληροφοριών σχετικά με ανάλογες δραστηριότητες.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που μας έστειλε ομάδα Καστοριανών ψηφοφόρων και φαίνεται ότι έχει σχέση με το θέμα που έθιξε ο κ.Παρχαρίδης:
Η ΑΘΗΝΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΟΡΜΟΛΥΚΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥΣ
Τις τελευταίες μέρες με λύπη πληροφορούμαστε ότι στην πόλη μας έχουν εγκατασταθεί κομματικοί μισθοφόροι εξ Αθηνών που λειτουργούν ως μορμολύκεια* με απώτερο στόχο, την εκβιαστική προώθηση και εκτέλεση των ωμών εντολών του κόμματος τους για ανάμιξη στα τοπικά – αυτοδιοικητικά θέματα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη όσον αφορά στις εκλογές.
Μοιάζει απίστευτη μια τέτοια πρακτική κόμματος και «εκτελεστών» και αηδιάζουμε για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα εφόσον διαπιστωθεί ότι οι πληροφορίες μας επαληθεύονται.
Οι Καστοριανοί κουραστήκαμε από το κομματικό σύστημα. Οι Καστοριανοί αποφασίζουμε μόνοι μας για το δήμο μας. Ο δήμος μας είναι τουριστική περιοχή και υποδεχόμαστε θερμά τους Αθηναίους όταν έρχονται ως ειρηνικοί επισκέπτες. Τα κόμματα ας κρατήσουν, τα μορμολύκεια τους στις αυλές τους. Οι Καστοριανοί δεν φοβούνται.
*μορμολύκειο < αρχαία ελληνική μορμολύκειον < μορμολύττομαι < Μορμώ
Μορμώ. Μυθολογικό ον. Δαιμονική μορφή, σύμφωνα με την παράδοση, αποτελούσε φόβητρο των μικρών παιδιών, καθώς τα δάγκωνε όταν αυτά ήταν άτακτα και τα άφηνε κουτσά. Επιβίωσε και στη μεταγενέστερη ελληνική παράδοση με το όνομα Λάμια (βλ. λ.) ή Έμπουσα (βλ. λ.).
Από το όνομα της Μ. προήλθε και το μορμολύκειο, προσωπίδα που τη χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα για να φοβίζουν τα άτακτα παιδιά. Παρίστανε ένα φανταστικό τέρας που είχε τη μορφή λύκο
Post Views: 367