O Γιώργος Δημητριάδης στο νέο του άλμπουμ είναι πιο ροκ από ποτέ [βίντεο]

Ασίγαστη δημιουργική φλόγα για τον τραγουδοποιό Γιώργο Δημητριάδη που μας εκπλήσει ευχάριστα μέσα από το νέο του άλμπουμ.

Με μία σειρά από τραγούδια-επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Γιώργος Δημητριάδης παρουσιάζει το νέο το άλμπουμ με τίτλο «Η σκιά που με ακολουθεί».
Δέκα νέα κομμάτια με φρέσκο ήχο αλλά και το χαρακτηριστικό του ηχόχρωμα. Ο Γιώργος Δημητριάδης μοιράζεται τις σκέψεις του για το νέο του άλμπουμ μιλώντας στο iefimerida, λίγο πριν από τη live παρουσίαση του, 16 Μαϊου, στο Half Note.

«Μοιάζει με εκείνο το απαλό χτύπημα που νομίζω πως  νιώθω στην πλάτη κάποιες νύχτες που κάθομαι κοιτάζοντας στο κενό αν και βέβαια κενό δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς πουθενά όταν πλέον είσαι γεμάτος από τις μόνιμες πια απουσίες όσων αγαπημένων έφυγαν, όταν μέσα σου τριγυρίζουν σαν μικροί πλανήτες όσα έχεις ζήσει κι ακόμα όσα δεν έζησες, όσα έκανες και όσα δεν έκανες. Μοιάζουν με τη σκιά σου που σε ακολουθεί στον έτσι κι αλλιώς μοναχικό σου δρόμο που στο τέλος του δρόμου θα έχει σχηματίσει το πρόσωπο σου».

«Καθ΄ οδόν προς την ολοκλήρωση μία γραμμή ακόμα η δουλειά αυτή που συμπληρώνει σιγά-σιγά το puzzle της μουσικής μου περίπτωσης με 10 νέα τραγούδια καταφέρνοντας για μια φορά ακόμα να ξεπεράσω τον σύντομο πανικό του μπλοκαρίσματος συγγραφής που κάθε φορά περνά σαν μαύρο σύννεφο από πάνω μου και πάντα με βρίσκει χωρίς ομπρέλα».

«Ενα πολύχρωμο άλμπουμ σε διαθέσεις και ήχους»

«Η δημιουργία ήταν ο καλύτερος για μένα τρόπος να υφίσταμαι και βλέπω να συνεχίζω έτσι μέχρις ότου ίσως ανακαλύψω την χαρά του στο ψάρεμα, αλλά μάλλον χλωμό το βλέπω. Μαζί μου είχα αυτόν τον χρόνο τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη που κρατούσε το τιμόνι κι εγώ συνοδηγός κάποιες φορές του έλεγα να πάει από κάποιον παράδρομο και να προσέχει τις λακκούβες.
Καλέσαμε πολύ κόσμο να παίξει στη νέα μου δουλειά, αγαπημένα πρόσωπα, παλιά και νέα, εξαιρετικούς μουσικούς που ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο όλοι τους με αποτέλεσμα έναν πολύχρωμο άλμπουμ σε διαθέσεις και ήχους.
Κάναμε έναν γενναίο «δίσκο» που μου χαρίζει πληρότητα γιατί ξέρω πως αυτό που θα ακούτε είμαι εγώ».

«Ενα άλμπουμ απόσταγμα των καιρών»

«Κάθε άλμπουμ το προσπαθώ να το αντιμετωπίσω διαφορετικά όσον αφορά στην παραγωγή του ήτοι στο συνολικό του άκουσμα, στον ήχο του και σε αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο η γραφή, ο τρόπος συγγραφής, σύνθεσης των τραγουδιών, της μουσικής.
Θεωρώ πως έχω κάνει έναν πολύ διαφορετικό δίσκο σε σχέση με τον προηγούμενο του 2016. Αλλιώτικο και σε τραγούδια αλλά και στην ατμόσφαιρά του.

Δεν αφορά στην επικαιρότητα με την έννοια των δελτίων ειδήσεων αλλά στο απόσταγμα όλων αυτών των ετών της κρίσεως μέσα μου και πώς αυτό το εκτοξεύω με  την μουσική μου σφεντόνα πίσω σε αυτή την πραγματικότητα. Η επικαιρότητα ψυχολογικά φυσικά και δεν με βοήθησε αλλά με ανάγκασε να εκφραστώ νομίζοντας πως έτσι την ξορκίζω μέσα μου για να μη με αρρωσταίνει γράφοντας συγκεκριμένα 2 τραγούδια όπως τα «Η ψυχή μου» και «Ωσπου μια μέρα».

«Είμαι επίσης ευγνώμων απέναντι στους Βαγγέλη Μαρκαντώνη, Στέργιο Δήμπα, Νίκο Εφεντάκη, Μιχάλη Κεχαγιά, Κοσμά Μπρούσαλη, Θάνο Μιχαηλίδη, Κυριάκο Δαρίβα, Αλέκο Αράπη, Οδυσσέα Τσάκαλο, Βικτώρια Νικολαΐδου, Βαγγέλη Κατσαρέλη, Άρη Ζέρβα, στους στιχουργούς Γεωργία Καράμπελα και Αλέξανδρο Ατσικπάση, Βασίλη Κορρέ για το mastering στους φωτογράφους Άγγελο Χριστοφιλόπουλο και Κριστίνα Μπρατούσκα και τον Γιάννη Αντωνίου για το artwork».

Μία ιδέα από τη νέα δουλειά του Γιώργου Δημητριάδη

Live στο Half Note

«Tη βραδιά στις 16 Μαΐου στο Half Note την ονόμασα Maximum Powerpop / Rock Symphony αφήνοντας κομβικά τραγούδια να διηγηθούν την όλη πορεία μου μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας  και τραγούδια από τη νέα μου δουλειά «Η σκιά που με ακολουθεί» , μαζί με την 5μελή μπάντα ,τον Νίκο Εφεντάκη και Στέργιο Δήμπα στις κιθάρες, τον Μιχάλη Κεχαγιά στα πλήκτρα, τον Βίκτωρα Κουλουμπή στο μπάσο και τον Στέλιο Πασχάλη στα τύμπανα.
Θα συμμετέχει αρωγός/guest ο παραγωγός του νέου μου album Βαγγέλης Μαρκαντώνης σε κάποια τραγούδια και με διακατέχει η βεβαιότητα πως θα είναι μία μαγική βραδιά σε αυτόν τον εξαιρετικό χώρο. Η βραδιά θα ανοίξει με τη νέα ελληνόφωνη ανερχόμενη rock μπάντα, τους Sidetrack».

Leave a Comment