Χωρίς όριο και επ' αόριστον η προστασία πρώτης κατοικίας – Έρχεται ρύθμιση ακόμα και για διαγραφή οφειλών από κόκκινα δάνεια

STATHAKIS_533_355

– Ο υπουργός Οικονομίας, κ. Σταθάκης δήλωσε πως η προστασία της Α κατοικίας είναι προτεραιότητα
– Ο κ. Σταθάκης τοποθετεί τη νέα ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια στους επόμενους μήνες
– Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις οφειλές για τα κόκκινα δάνεια θα τις αναλάβει ένας δημόσιος φορέας
– Η πρώτη αντίδραση των τραπεζιτών είναι πως μία τέτοια ρύθμιση θα χρειαστεί κεφάλαια

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ανάβει φωτιές, αφού εξήγγειλε μονομερή παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και μάλιστα με νέο νόμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega αυτή η προστασία θα είναι χωρίς συγκεκριμένο όριο και μάλιστα επ’αόριστον, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα το υπουργείο Οικονομίας προετοιμάζει το έδαφος για μία συνολική λύση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι: “Η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας”.

Ακόμη, ο Γιώργος Σταθάκης προσέθεσε: “Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή η ρύθμιση που θα έρθει σε λίγους μήνες θα περιλαμβάνει ακόμα και διαγραφή οφειλών από τα κόκκινα δάνεια για όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τις συγκεκριμένες οφειλές από τα κόκκινα δάνεια των φτωχών νοικοκυριών θα τις αναλάβει ένας νέος φορέας του Δημοσίου που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως ο “κουμπαράς” για αυτή τη ρύθμιση θα είναι το ελληνικό δημόσιο.

Η πρώτη αντίδραση των τραπεζιτών στο σχέδιο αυτό που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας είναι πως δεν έχουν γνώση αυτής της ρύθμισης, αλλά κάνουν λόγο για ανάγκη κεφαλαίων, ενώ δείχνουν προβληματισμένοι για το εάν θα επηρεαστεί η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *