Τι θα δούμε στην 2η «στροφή» της νέας σεζόν

b2053-eps-panos

Η «παρέα» των πέντε πρωτοπόρων στη βαθμολογία της α΄ κατηγορίας  κινείται προς «άγραν» του δεύτερου «τρίποντου», ενώ οι υπόλοιπες ομάδες που δεν κατάφεραν στην πρεμιέρα να πανηγυρίσουν νίκη, κάνουν σχέδια επί … χάρτου για να δούνε το χρώμα της.

Του Δαμιανού Δέλλιου

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» Καλλιθέας οραματίζεται τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, φιλοξενώντας στο Δ.Α.Κ.Κ. τον Κρόνο

Έχοντας ο «Μέγας Αλέξανδρος» δείξει τα «κάλλη» του στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στο γήπεδο της Χλόης, επικρατώντας εκεί του Κάστορα με σκορ 1-5, αλήθεια είναι, ότι «οπλίστηκε» με αυτοπεποίθηση, όχι, βεβαίως, πως αυτή του έλειπε, αλλά, απλά, την τόνωσε περαιτέρω, με αποτέλεσμα να δηλώνουν οι παίκτες του έτοιμοι για τη δεύτερη επιτυχία τους στην τρέχουσα σεζόν κόντρα στον Κρόνο, τον οποίο θα φιλοξενήσουν το προσεχές Σάββατο στο Δ.Α.Κ.Κ.

Με περίσσεμα, λοιπόν, αυτοπεποίθησης οι «κυανοκίτρινοι» από το επιβλητικό 1-5 κόντρα στους «κάστορες», θα υποδεχθούν στο… σπίτι τους τους «κυανόλευκους» του Παναγιώτη Μπαμπούλη, έχοντας, όμως, γνώση, πως δεν πρέπει επουδενί να υποτιμήσουν τις δυνατότητες των αντιπάλων τους και ότι για να φτάσουν να πανηγυρίσουν τη δεύτερη νίκη τους στο τρέχον πρωτάθλημα και, συνάμα, πρώτη στο γήπεδό τους, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ματς με τη δέουσα σοβαρότητα.

Λαμβάνοντας, ωστόσο, κανείς υπόψη τα συν και πλην των δύο ομάδων, που έχουν να κάνουν με τη δυναμική που απορρέει τα ρόστερ τους, σίγουρα, θα καταλήξει στο συμπέρασμα, πως οι παίκτες του Θόδωρου Βόλτση έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα.

Ως εκ τούτου, κι εμείς ως ΣΕΝΤΡΑ, θα ακολουθήσουμε αυτόν τον συλλογισμό και θα προτείνουμε για στοιχηματισμό το σημείο «1» και στο … καπάκι το «over».

Μεγάλες οι προσδοκίες του «Ηρακλή» για τη δεύτερη νίκη του στο τρέχον πρωτάθλημα, στην εντός έδρας κόντρα του με τον «Κεραυνό» Χιλιοδένδρου

Τόλμη και αρετή διέθετε ο «Ηρακλής» Πολυκάρπης στο παιχνίδι της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος με την «Αστραπή» στη Μεσοποταμία, με αποτέλεσμα να «γράψει» εκεί την πρώτη του νίκη με το αγγλικό σκορ 2-4, γεγονός που, χωρίς καμία αμφιβολία, λειτούργησε ως στοιχείο ανύψωσης του ηθικού των παικτών του.

Έχοντας, λοιπόν, οι «πράσινοι» του Ρούλη Κυβεντίδη ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία τους από το σπουδαίο «διπλό» στο ντέρμπι με την «Αστραπή», δηλώνοντας, όμως, ότι δεν έχουν κυριευτεί από έπαρση και πως κρατάνε χαμηλό προφίλ, κατά πως φαίνεται μετά τη δήλωσή τους αυτή, είναι καθ’ όλα έτοιμοι να φιλοξενήσουν το Σάββατο στο … σπίτι τους τον «Κεραυνό» Χιλιοδένδρου και να τον αντιμετωπίσουν με τη δέουσα προσοχή αλλά και σεβασμό, με στόχο, όπως αφήνουν να εννοηθεί,  να προσθέσουν χωρίς «χτυποκάρδια» τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο ενεργητικό τους.

Δίχως, εντούτοις, διάθεση να περιαυτολογήσουμε και, ενδεχομένως, να κουράσουμε, αυτό που θα προτείνουμε για στοιχηματισμό, λαμβάνοντας, όμως, σοβαρά υπόψη την ευχέρεια που έχουν οι επιθετικοί του «Ηρακλή» στο γκολ, είναι ο «άσος» και, κατ’ επέκταση, το «over».

Με «εξίσωση» δύσκολη μοιάζει η γειτονική κόντρα  «Δόξα» Αμπελοκήπων- Παναργειακός

Έχοντας κάνει ποδαρικό με το… δεξί στη νέα αγωνιστική περίοδο τόσο οι «μαυραετοί» των Αμπελοκήπων όσο και οι «κοκκινόμαυροι» του Άργους Ορεστικού, νικώντας οι πρώτοι με σκορ 2-4 τον «Κεραυνό» Χιλιοδένδρου και οι δεύτεροι με 3-1 τον Νταηλάκη, αλήθεια είναι, ότι πέτυχαν αυτό που ονειρεύονταν και σχετίζονταν με ένα ιδανικό από πλευράς τους ξεκίνημα στην πρεμιέρα του φετινού «μαραθωνίου», δηλαδή, να νικήσουν και να «φτιάξουν» ψυχολογία ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης του Σαββάτου στο γήπεδο των Αμπελοκήπων.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, λοιπόν, οι δύο ομάδες θα κληθούν να… μετρήσουν τις δυνάμεις τους, με στόχο να μείνουν στον … ασφαλτοστρωμένο δρόμο που πάτησαν με το «καλημέρα» της φετινής σεζόν, όμως, αναφορικά με την προσφιλή μας συνήθεια να προτείνουμε κάποιο σημείο για στοιχηματισμό, για να είμαστε ειλικρινείς και ακριβοδίκαιοι, η ισορροπία που φαίνεται να έχουν τα δύο «οπλοστάσια», δεν μας επιτρέπει να ρισκάρουμε κάποια πρόβλεψη, με αποτέλεσμα να αποφύγουμε να συστήσουμε κάτι, στη λογική να μην εκτεθούμε. Ως εκ τούτου, «no bet».

Με άριστη ψυχολογία θα υποδεχθεί στο γήπεδό της  η «Δόξα» Κορησού την «Αστραπή»

Οι «μαυραετοί» της Κορησού, κάνοντας το «μπαμ» το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο γήπεδο του Μαυροχωρίου και περνώντας από εκεί νικηφόρα με σκορ 0-2 κόντρα στον «Γράμμο», γεγονός είναι, ότι … πέταξαν ψηλά στον ουρανό, ανεβάζοντας, παράλληλα, με το … καλημέρα της φετινής σεζόν, την «τιμή» τους στο … χρηματιστήριο  του Καστοριανού ποδοσφαίρου.

Η σπουδαία, εν προκειμένω, από όλες τις πλευρές επιτυχία των παικτών της «Δόξας» στην πρεμιέρα, αν μη τι άλλο, τους έδωσε το δικαίωνα να … ρίξουν «μπόι» και να νιώσουν πως είναι ικανοί να κάνουν «ζημιές» και σε άλλους ισχυρούς αντιπάλους, όπως, καλή ώρα, την «Αστραπή» Μεσοποταμίας, την οποία θα φιλοξενήσουν στο … σπίτι τους το προσεχές Σάββατο.

Με την ψυχολογία, λοιπόν, στα … ύψη οι «μαυραετοί» της Κορησού, σε αντίθεση με αυτή των παικτών της «Αστραπής», που είναι … πληγωμένη, θα κληθούν  να αποδείξουν ότι η πρώτη τους νίκη στο Μαυροχώρι δεν ήταν τυχαία και πως ήταν απόρροια της καλής δουλειάς που έκαναν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας, όμως, γνώση το μέγεθος του εμποδίου που βρίσκεται μπροστά τους το Σάββατο, στην αναμέτρησή τους με τους «κιτρινόμαυρους» του Γιώργου Σαββίδη, οι οποίοι, όπως δηλώνουν, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου, από τη μία, να ξεπεράσουν το «σοκ» από την ήττα τους στην πρεμιέρα, ενώ, από την άλλη, με μια ενδεχόμενη νίκη επί της «Δόξας», να φέρουν τα χαμόγελα στο … στρατόπεδό τους.

Αναφορικά, τώρα, με την πρότασή μας για στοιχηματισμό, μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό, αυτό που θα επιλέξουμε να προτείνουμε είναι το σημείο «2», καθότι πιστεύουμε πως η «Αστραπή» δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να υποπέσει στα ίδια αμυντικά λάθη που έκανε στον αγώνα με τον «Ηρακλή» Πολυκάρπης και πως θα βρει τον τρόπο να σκοράρει όσες φορές χρειαστεί για να «γράψει» την πρώτη της νίκη.

Τις αυτοκτονικές τάσεις που επέδειξε ο «Γράμμος» στην έδρα του με τη «Δόξα» Κορησού, θέλει να αποφύγει στο ματς με την Α.Ε. Γραμμοχωρίων, στο Μανιάκοι

«Ή ταν ή επί τας», αναμένεται να πει ο «Γράμμος» Μαυροχωρίου πηγαίνοντας το Σάββατο στο Μανιάκοι, προκειμένου εκεί να αντιμετωπίσει τα «ελάφια» της Α.Ε. Γραμμοχωρίων, έχοντας  βλέψεις μόνο για νίκη σε αυτή την αναμέτρηση, προκειμένου άπαντες στο … στρατόπεδό του να ξεχάσουν την «γκέλα» ολκής που έκαναν στο … σπίτι τους με τη «Δόξα» Κορησού, αλλά και στη λογική να επαναφέρουν- εκ νέου- το καλό κλίμα που είχαν δημιουργήσει στις τάξεις τους τόσο στα φιλικά προετοιμασίας όσο και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ Κωσταραζίου.

Από την άλλη, στο συγκρότημα της Α.Ε. Γραμμοχωρίων, σε αυτό που όλοι πιστεύουν, είναι, πρώτον, στις δυνάμεις που διαθέτουν γι’ αυτή τη δύσκολη, κατά τ’ άλλα, αναμέτρησή τους με τον «Γράμμο», ενώ, δεύτερον, πολλά στηρίζουν για ένα θετικό αποτέλεσμα, στην πίστη τους ότι οι «κυανόλευκοι» του Βασίλη Αναγνωστόπουλου έχουν επηρεαστεί ψυχολογικά από το «πατατράκ» στην έδρα τους με τους «μαυραετούς», θεωρώντας πως μπορούν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα αυτόν και να πετύχουν τον σκοπό τους.

Σε ό, τι, τώρα, σχετίζεται με την προσφιλή μας συνήθεια να προτείνουμε κάποιο σημείο για στοιχηματισμό, λαμβάνοντας υπόψη τα «θέλω» και τα «μπορώ» των δύο ομάδων, αυτό που θα συστήσουμε είναι το σημείο «2», γιατί-  έχοντας δει τις δύο ομάδες να αγωνίζονται στη νέα αγωνιστική σεζόν-, θεωρούμε πως οι «κυανόλευκοι» διαθέτουν καλύτερο ρόστερ απ’ ό, τι τα «ελάφια», αλλά και διότι διαισθανόμαστε πως ο «Γράμμος» δεν θα μας στείλει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον «κουβά».

Στο Βογατσικό, χωρίς ένα καλό… εξάρτημα της «μηχανής» του, τον Σαββόπουλο, πηγαίνει ο Νταηλάκης, προκειμένου εκεί να αντιμετωπίσει την «Ομόνοια»

Η ήττα του Νταηλάκη στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος και η γνωριμία του στο Άργος Ορεστικό με το πρώτο του «στραβοπάτημα» (3-1 από τον Παναργειακό), αλήθεια είναι, ότι δεν ταρακούνησε τόσο το … οικοδόμημά του όσο ότι θα πάει το Σάββατο στο Βογατσικό χωρίς ένα από τα σημαντικότερα «εργαλεία» του, τον Σαββόπουλο, που αποβλήθηκε στο ματς με τους «κοκκινόμαυρους» του Νίκου Τσακάλη.

Το γεγονός αυτό, βέβαια, μπορεί να αποδυναμώνει την ισχύ του «κινητήρα» του Νταηλάκη, όμως, δεν αποτελεί και … τροχοπέδη στις βλέψεις των παικτών του Γιάννη Τσεμπερίδη για ένα θετικό αποτέλεσμα στην κόντρα τους με την «Ομόνοια» στο Βογατσικό, γνωρίζοντας, ωστόσο, από την άλλη, ότι οι «κυανοκίτρινοι» του Θόδωρου Ποντίκη είναι πολύ ενισχυμένοι φέτος και, κατ’ επέκταση, πως στηρίζονται τα μάλα στην έδρα τους, που θεωρείται από όσους ασχολούνται με το τοπικό μας ποδόσφαιρο ως μια από τις πιο «καυτές».

Στο … στρατόπεδο, από την άλλη, της «Ομόνοιας», αλήθεια είναι, ότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθότι το γεγονός πως δεν κατάφεραν οι παίκτες της να φύγουν από την Κολοκυνθού με το «τρίποντο» κόντρα στον Κρόνο, μετά το τελικό σκορ (0-0), αποτέλεσε τον παράγοντα εκείνον ώστε η ψυχολογία τους να ψαλιδιστεί, δηλώνοντας, όμως, για το ματς του Σαββάτου με τον Νταηλάκη, πως θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να βρούνε τον τρόπο να σημαδέψουν δίχτυα όσες φορές και αν χρειαστεί για να «γράψουν» την πρώτη νίκη τους στο νέο πρωτάθλημα.

Επειδή, εντούτοις, θεωρούμε ως ΣΕΝΤΡΑ ικανές και τις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και, παράλληλα, πως διαθέτουν μπόλικες δυνατότητες να σημαδεύουν δίχτυα, γι’ αυτό και θα προτείνουμε για στοιχηματισμό το «over».

Θα μετρήσουν τα «γράδα» τους -ΠΑΟ και Α.Ο. Κάστωρ- στο Καλοχώρι …

Όνειρα νίκης κάνουν ΠΑΟ Καλοχωρίου και Α.Ο. Κάστωρ στη μεταξύ τους αναμέτρηση του Σαββάτου, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του πρώτου, προκειμένου να πανηγυρίσουν το πρώτο τους «τρίποντο» στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, με τους «πράσινους» δε, του Αντώνη Καλλιμάνη, να έχουν κάνει ήδη «σεφτέ» στους βαθμούς προ μιας εβδομάδας στο Μανιάκοι, έπειτα από το 0-0 με την Α.Ε. Γραμμοχωρίων, ενώ οι «κάστορες» του Παναγιώτη Αντωνίου, γνωρίζοντας βαριά ήττα (1-5) από την Καλλιθέα, θα μπούνε στο σαββατιάτικο ματς  με μηδέν πόντους στο ενεργητικό τους, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη ψυχολογία και των δύο ομάδων.

Σε αυτόν, λοιπόν, τον μεταξύ τους αγώνα, αμφότεροι οι αντίπαλοι, που, συνάμα, απαρτίζονται από παίκτες νεαρής ηλικίας, θα επιδιώξουν να μπούνε στον δρόμο που οδηγεί στα «τρίποντα», έχοντας, παράλληλα, ως στόχο, να ανεβάσουν την … τιμή τους στο «χρηματιστήριο» του Καστοριανού ποδοσφαίρου.

Το εν λόγω, τέλος, ματς, αναμένεται να έχει μπόλικο σασπένς, μιας και θα κοντραριστούν δύο νεανικότατες ομάδες, όμως, λαμβάνοντας, ως ΣΕΝΤΡΑ, υπόψη το γεγονός ότι οι «βυσσινί» διαθέτουν ικανότερους ποδοσφαιριστές στην επίθεση, θα προτείνουμε για στοιχηματισμό το σημείο «2».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *