Τα 10 λάθη-παραβάσεις των φορολογούμενων που φέρνουν τσουχτερά πρόστιμα από την εφορία [λίστα]

tameio-eforia-708_1

Οσο και αν έχουν στενέψει τα οικονομικά περιθώρια και αν όλοι οι φορολογούμενοι προσπαθούν να μην γίνουν… πελάτες της εφορίας, κάποιες φορές λάθη και απροσεξίες τους φέρνουν αντιμέτωπους με τσουχτερά πρόστιμα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία τουλάχιστον 10 είναι οι πιο συχνές παραβάσεις που φέρνουν πρόστιμα:

  1. Ο φορολογούμενος δεν έχει υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση καταβολής φόρου.
  2. Ο φορολογούμενος δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων.
  3. Ο φορολογούμενος δεν συνεργάζεται στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου.
  4. Ο φορολογούμενος δεν έχει γνωστοποιήσει στη Φορολογική Διοίκηση το διορισμό του φορολογικού εκπροσώπου του.
  5. Ο φορολογούμενος παραβιάζει ή παραποιεί ή επεμβαίνει κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών.
  6. Ο φορολογούμενος εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού ή από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές.
  7. Ο φορολογούμενος εκδίδει δελτία και αποδείξεις από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Εισροών – Εκροών, χωρίς τη χρήση εγκεκριμένου μοντέλου μηχανισμού σήμανσης (Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.).
  8. Ο φορολογούμενος δεν υποβάλει ή υποβάλλει ανακριβή στοιχεία.
  9. Ο φορολογούμενος δεν εκδίδει λογιστικά αρχεία ή εκδίδει ή λαμβάνει ανακριβή λογιστικά αρχεία (παραστατικά), για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α.
  10. Ο φορολογούμενος διακινεί αγαθά χωρίς την ύπαρξη παραστατικών στοιχείων διακίνησης.

Πηγή: newsbeast

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *